ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε, ροκάνισε το χρόνο

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε, ροκάνισε το χρόνο

Στην ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας για να πάει η χώρα μπροστά, καθώς «η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μάς πήγε πίσω», εστίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζητώντας παράλληλα από τα Χανιά ισχυρή εντολή και εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«H χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με αυτοδιοικητικά στελέχη στην αντιπεριφέρεια Χανίων, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο της πόλης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, με δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση στην χώρα.

«Πιστεύω ότι η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα», συμπλήρωσε.

Στο επιμελητήριο της πόλης, που ήταν ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του στα Χανιά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς, επεσήμανε ότι «η σταθερότητα θα δώσει στίγμα εμπιστοσύνης ώστε να ξαναλειτουργήσει η οικονομία».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους υποστηρίζοντας ότι, «εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω».

Αναφερόμενος, δε, στη στάση του κόμματος του στην ψηφοφορία για την συμφωνία με τους εταίρους είπε: «ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας αμέσως μετά τις συναντήσεις του με δημοσιογράφους επεσήμανε ότι απαιτούνται συναινέσεις συνεργασίες και συνεννοήσεις που όπως είπε θα θέλει η πλειοψηφία των πολιτών.

Αφού υποστήριξε επίσης ότι οι πολίτες δεν θέλουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «κατά τη γνώμη μου θα κρίνουν την τελευταία ώρα με πολύ αυστηρά κριτήρια τις πολιτικές δυνάμεις», σχετικά με τις δημοσκοπήσεις δήλωσε: «Τις διαβάζω και παίρνω τα στοιχεία για να μπορώ να τις ανατρέψω υπέρ μας. Και όχι για να με εντυπωσιάσουν να με καθοδηγήσουν, να μου δημιουργήσουν πανηγυρική διάθεση ή απογοήτευση ανάλογα με το πώς μας εμφανίζουν».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να υποστηρίξει επίσης ότι αυτή τη φορά η ψήφος των πολιτών δεν πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας και τιμωρίας, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, για μια μακράς διαρκείας, όπως είπε, κυβέρνηση συνεργασίας.

«Όταν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα και υπάρχουν επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες, η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα και αστάθεια, ενώ τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σύνθετα για να επιλυθούν από μια μονοκομματική κυβέρνηση», κατέληξε.

«Ζητούμε εντολή τετραετούς θητείας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την αλλαγή στην Ελλάδα. Ζητούμε ισχυρή εντολή», τόνισε λίγο αργότερα ο κ. Μεϊμαράκης, σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων του κόμματός του στο κέντρο «Πορτοκάλι».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν την Ν.Δ. πρώτο κόμμα, ώστε, όπως είπε, να σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό τη Συγγρού. Παρ’ όλα αυτά τόνισε την ανάγκη να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή, όχι όπως είπε στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος.

«Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο μεταναστευτικό, ασκώντας έντονη κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς «φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Ταυτόχρονα, έστειλε και μήνυμα προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας την ανάγκη το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί πολιτικά.

Τέλος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες και χαρακτήρισε το αγροτικό ως εθνικό πρόβλημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, για να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, πρέπει να υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας».

Αναφερόμενος, δε, στο φορολογικό των αγροτών, είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Γιατί, όπως υποστήριξε, «θα αφανίσουν τον αγροτικό τομέα».

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καλωσόρισε στο βήμα με μια κρητική μαντινάδα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικές ειδήσεις