ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπλήξεις και ανατροπές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκπλήξεις και ανατροπές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κ.κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Παππάς έχουν την ευθύνη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τον τελικό λόγο ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πριν τη σύνοδο της Κ.Ε. που θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια, οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με εργώδεις ρυθμούς.

Άλλωστε αυτή τη φορά - σε σύγκριση με το Γενάρη - υπάρχει και η αντικειμενική ευχέρεια συγκρότησης ευρύτερων ψηφοδελτίων, που θα σηματοδοτούν περισσότερα ανοίγματα, αφού έχουν αποχωρήσει δεκάδες βουλευτές αλλά και υποψήφιοι των τελευταίων εκλογών.

Οι επιτελείς του κόμματος, που αργάζονται για την τελική μορφή των ψηφοδελτίων, υπόσχονται και εκπλήξεις αλλά και ανατροπές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τα εξής σχετικά με τα ψηφοδέλτια:

· Συζητείται ένα όνομα - έκπληξη, μεγάλη έκπληξη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αν οι σχετικές συζητήσεις ευδοκιμήσουν, θα μιλάμε για έκπληξη πρώτου μεγέθους!

· Για το ίδιο ψηφοδέλτιο αναφέρονται και τα ονόματα των πανεπιστημιακών κ.κ. Δουζίνα και Βεργόπουλου.

· Υποψήφιοι θα είναι αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα που ήταν εξωκοινοβουλευτικοί, όπως οι κ.κ. Κοτζιάς, Σπίρτζης (κατά πάσα πιθανότητα στην Περιφέρεια Αττικής), Παρασκευόπουλος, Μάρδας, Κατρούγκαλος κ.α.

· Θα πρέπει να θεωρείται οριστική η απόφαση να μην περιληφθεί στα ψηφοδέλτια ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

· Αντίθετα, αυτή τη φορά θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης.

· Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τρεις τουλάχιστον πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν ακολουθήσει αρχικά τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr.

· Είναι, επίσης, πιθανό να βρίσκεται αυτή τη φορά στα ψηφοδέλτια η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

· Στα ψηφοδέλτια θα περιληφθούν, επίσης, στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν διαφωνήσει με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαρία Γιαννακάκη, ο Θανάσης Λεβέντης, αλλά όχι ο Φώτης Κουβέλης.

· Η Λούκα Κατσέλη, έχει προτείνει εκ μέρους του κόμματός της, της Κοινωνικής Συμφωνίας ορισμένα ονόματα στελεχών, όπως οι πρώην βουλευτές κ.κ. Δημητρουλόπουλος και Κασάρας, ο γραμματέας του κόμματος κ. Κανάκης κ.α.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Σχετικές ειδήσεις