ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – «Θρίλερ» στο δρόμο για την κάλπη δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις

Εκλογές 2015 – «Θρίλερ» στο δρόμο για την κάλπη δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις

«Ομιχλώδη» εικόνα σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις.

ΜΑΧΗ …ΨΗΦΟ ΜΕ ΨΗΦΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ – ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «ντέρμπι». Σε δυο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνεται απόλυτη ισοπαλία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σε μια ακόμη καταγράφεται προβάδισμα της ΝΔ.

Metron Analysis

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά», η ΝΔ προηγείται με βραχεία κεφαλή στην πρόθεση ψήφου: Η γαλάζια παράταξη λαμβάνει ποσοστό 24%, έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 5,2%, ενώ ακολουθούν από κοντά Χρυσή Αυγή με 5,1% και Ποτάμι με 4,8%. ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων ισοδυναμούν με ένα ποσοστό στο 4%, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνη μπαίνει οριακά στη Βουλή, με ποσοστό 3,4%.

Από την άλλη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να μένουν εκτός, καθώς συγκεντρ’ωνουν ποσοστό 2%.

Σημαντικό εύρημα είναι το γεγονός ότι οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11% του συνόλου.

MRB

Απόλυτη ισοπαλία δείχνει δημοσκόπηση της MRB για το «STAR».

Σε αυτή, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λαμβάνουν 25,1% στην πρόθεση ψήφου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται Χρυσή Αυγή με 6%, ενώ ακολουθούν: το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η ΛΑΕ με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2,3%.
Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν 29,6%, η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,3%, ενώ ο Β. Λεβέντης είναι και στην περίπτωση αυτή η έκπληξη, καθώς είναι τρίτος στη σχετική κατάταξη με 23,8%, έναντι 22,1% του Στ. Θεοδωράκη.

Στην καταλληλότητα προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 37,1% έναντι 36% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, δείχνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία «συγκατοικούν» στην πρώτη θέση.
Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν 27%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ΚΚΕ με 6% και Ποτάμι με 5,5%.

Ισοπαλία και στην έκτη θέση για ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων (4,5%), την ίδια ώρα που με το... ζόρι μπαίνει στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα με 4%.

Εκτός φαίνεται και σε αυτήν τη δημοσκόπηση ότι μένουν οι ΑΝΕΛ, με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό 1,5%.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης αυτής το γεγονός πως ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «έφτασε» τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, στη «δημοτικότητα - θετική γνώμη» και 22,5%.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ