ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Να δούμε το μεταναστευτικό μακριά από κραυγές και ψιθύρους

Παυλόπουλος: Να δούμε το μεταναστευτικό μακριά από κραυγές και ψιθύρους

Να φανεί ηγέτιδα η Ευρώπη στα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Μετανάστευσης,Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, σημείωσε «Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα».

Διαβεβαίωσε δε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και τώρα και στο μέλλον θα πράξει ό,τι της αναλογεί σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Σημείωσε επίσης «η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι ηγέτιδα σε ό,τι αφορά στον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου».

«Κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολες οι συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα. Επομένως δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και καλό είναι να δούμε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις μακριά από κραυγές και ψιθύρους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να καταβάλει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαβεβαίωσε επίσης ότι πέρα από τη χρηματοδότηση, η Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες «με ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη στήριξη της χώρας.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθθηκε με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.