ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2015: Λαφαζάνης στο Newsbomb – Η νεολαία θα πει το μεγάλο «όχι»

ΔΕΘ 2015: Λαφαζάνης στο Newsbomb – Η νεολαία θα πει το μεγάλο «όχι»

Ερωτά Τσίπρα και Μεϊμαράκη εάν θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα για τον αγωγό φυσικού αερίου

Μήνυμα για κατάργηση των μνημονίων έστειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας

Ρεπορτάζ: Θωμάς Μόσχος, Διονυσία Προκόπη

«Η νεολαία είναι αυτή που είπε το μεγάλο “όχι”. Είναι η νεολαία μας αυτή που θα πει το μεγάλο “όχι” σε παλιά και νέα μνημόνια», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε αποκλειστική του δήλωση στο Newsbomb.gr.

«Στη μεγάλη πορεία σήμερα αυτή που δίνει κατεξοχήν το "παρών" είναι η νεολαία. Η νεολαία που είπε το όχι στο δημοψήφισμα, η νεολαία που λέει όχι στα μνημόνια. Η νεολαία που σήμερα είναι στο δρόμο και λέει ότι το όχι του δημοψηφίσματος δεν ηττήθηκε, ότι αυτό το όχι συνεχίζεται. Αυτό το όχι συνεχίζει και η λαϊκή ενότητα και καλεί τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει ξανά όχι στις κάλπες. Όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στην υποτέλεια, όχι στο ξεπούλημα της χώρας μας. Αυτό το όχι πρέπει να ακουστεί ξανά πολύ δυνατό γιατί είναι ένα μεγάλο ναι σε μια νέα πορεία για τη χώρα μας. Είμαι αισιόδοξος γιατί η λαϊκή ενότητα στην προμετωπίδα της έχει τρία μεγάλα αιτήματα: τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη. Και αυτά χρειάζεται σήμερα ο τόπος για να πάει μπροστά», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στην αποκλειστική του δήλωση στο Newsbomb.gr.

«Έπαιξα αποφασιστικό ρόλο στην ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία»

Κατά την περιοδεία του στην Κατερίνη ο κ. Λαφαζάνης εξήρε το έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας επεσήμανε τον αποφασιστικό του ρόλο, την περίοδο κατά την οποία υπηρέτησε ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στη συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην πόλη της Κατερίνης, όπου περιοδεύει, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση, εξαιρετικά επωφελή για τη χώρα μας, καθώς «θα έχουμε οφέλη και από τη διέλευση του φυσικού αερίου και τα τέλη που θα λαμβάνουμε, θα έχουμε ενεργειακά οφέλη με το φτηνό φυσικό αέριο, θα έχουμε γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας».

Υπογράμμισε δε ότι γίνονται διάφορα σχόλια σε βάρος του γι’ αυτήν την υπόθεση, ενώ απηύθυνε ερώτημα προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Αλέξη Τσίπρα «τι θα γίνει με τη συμφωνία και μ’ αυτό το έργο; Θα το υποστηρίξουν; Θα υποστηρίξουν την τήρηση όσων προβλέπει η συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν; Θα τηρήσουν, δηλαδή και θα τιμήσουν την υπογραφή της Ελλάδας για να προχωρήσει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα αυτό το έργο και να γίνει πραγματικότητα;».

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι το έργο αναδεικνύει την Ελλάδα ως ανεξάρτητη χώρα με πολυδιάστατη πολιτική κι όχι ένα ευρωατλαντικό οικόπεδο, «έναν δορυφόρο της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ, έναν δορυφόρο των δυτικών δυνάμεων».

Σχετικές ειδήσεις