ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: «Ο Τσίπρας φοβάται το διάλογο»

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: «Ο Τσίπρας φοβάται το διάλογο»

Δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας και αποχής διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ σε ομιλία του επισημαίνοντας πως αυτό στις προηγούμενες εκλογές τον Ιανουάριο κόστισε στη χώρα 90 δισ. ευρώ από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Μεϊμαράκηςμιλώντας σε δημάρχους και περιφερειάρχες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κατέκρινε επίσης την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και σημείωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να εξαντλήσει την διερευνητική του εντολή και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης είπε, «Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές» και εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε θετική ψήφο, ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι δυνατόν να βρίσκεται στο παιχνίδι και να ζητάει τη βοήθεια του κοινού και να ανοίξει η κουρτίνα δύο; Εδώ κυβερνάμε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε αιχμηρά «Φοβάται και το διάλογο. Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά και να μην συζητήσουμε;» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, που θα μπορούν να συζητούν με τους δανειστές και κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για την ανάγκη κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, που θα πρέπει να είναι έτοιμο έως το Πάσχα του 2016 και ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να μην εφησυχάζουν, παρά το δημοσκοπικό προβάδισμα.

Σχετικές ειδήσεις