ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Τσίπρα: Άσε το ΠΑΣΟΚ και μάζεψε το κόμμα σου που φυλλορροεί!

Γεννηματά σε Τσίπρα: Άσε το ΠΑΣΟΚ και μάζεψε το κόμμα σου που φυλλορροεί!

Σφοδρή επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν παρέλειψε να μιλήσει επίσης για τις συνεργασίες, το μνημόνιο, το χρέος, αλλά και για το «ναυάγιο» της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΝΗΜΑ του Παπανδρέου.

«Χρειαζόμαστε συνεννόηση, κοινωνική ειρήνη και συναίνεση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η κα Γεννηματά επεσήμανε επίσης ότι «το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αχρείαστο, καθώς η χώρα μέχρι τον Ιανουάριο ήθελε λίγο ακόμα να βγει στις αγορές», ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για επιλογές που οδήγησαν τη χώρα προς τα πίσω.

«Κάναμε ένα βήμα μπρος μετά από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και κάνουμε πέντε βήματα πίσω στην πορεία προς τις εκλογές», υποστήριξε, κάνοντας λόγο για κοκορομαχίες ανάμεσα στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. «Κάνουν σαν μικρά παιδιά», σχολίασε και εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνθέσει δυνάμεις, καθώς «δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγύρισμα».

«Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας ως επιστέγασμα αυτής της συσπείρωσης την κάθοδο του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ στις επερχόμενες εκλογές, με τη δημοκρατική συμπαράταξη.

«Στόχος μας είναι να είμαστε ο τρίτος εναλλακτικός πόλος που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Εμείς θέλουμε κυβέρνηση τετραετίας. Το πάλαι ποτέ αντιμνημονιακό μπλοκ έχει φέρει τη χώρα σε εκλογές τέσσερις φορές σε δύο χρόνια και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί, είναι καταστροφικό», σημείωσε.

Αναφερόμενη, δε, στο «ναυάγιο» της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, η κυρία Γεννηματά, ανέφερε: «Θα προτιμούσα να έχουμε προχωρήσει ενωμένοι στο σύνολό μας, προσπάθησα πολύ για αυτό. Ωστόσο, υπάρχει πολύ μεγάλη επιστροφή στο κόμμα μας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν παρέλειψε να απαντήσει επίσης και στην πρόσφατη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. «Το να προσπαθεί να με προσβάλει και να με απαξιώσει ο κ. Τσίπρας, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αν πράγματι εννοεί ότι θέλει να υπάρξει μία συνεργασία μεταξύ μας. Θα του συνιστούσα να φροντίσει να μαζέψει το κόμμα του που φυλλορροεί και να μην ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε.

Και κατέληξε η κα Γεννηματά, αφού ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως το πρώτο κόμμα που έφερε τα μνημόνια, αλλά και ως το κόμμα που ψήφισε και τα τρία μνημόνια: «Η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε ούτε με ύφεση, ούτε με ελλείμματα, όμως φτάσαμε να υπογράψουμε πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο επειδή διαχειρίστηκαν με αλλοπρόσαλλο, σχεδόν τυχοδιωκτικό, τρόπο τη διαπραγμάτευση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».