ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό διάλυση στην Αρκαδία - Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο στη Φθιώτιδα

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό διάλυση στην Αρκαδία - Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο στη Φθιώτιδα

«Δεν μπορώ παρά να καταγγείλω τη λιποταξία των συντρόφων μου» είπε, σήμερα το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα.

Ο κ. Αποστόλου λίγο πριν είχε βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν την ώρα της παρουσίασης του ψηφοδελτίου βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, που τώρα είναι επικεφαλής στη λίστα της Λαϊκής Ενότητας στην περιοχή, ο οποίος χαιρέτισε τους πρώην συντρόφους του και τους ευχήθηκε «καλό αγώνα».

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ενεργούς τους δεσμούς του με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, και έδωσε μεγάλη έμφαση στα αγροτικά θέματα και στις προβλέψεις του μνημονίου για το αγροτικό εισόδημα, εκτιμώντας ότι ορισμένα από τα μέτρα θα αντικατασταθούν με ισοδύναμα με βάση τις επεξεργασίες που έχουν γίνει.

«Δεν πήγαν τα νομοσχέδια στη Βουλή γιατί από τη δική μας πλευρά είπαμε ότι θα πρέπει να δούμε πώς όλες αυτές τις επιπτώσεις θα τις κάνουμε όσο γίνεται πιο ήπιες» είπε ο κ. Αποστόλου. «Τον Οκτώβρη που θα συζητηθεί το δημοσιονομικό κομμάτι, εμείς έχουμε δεσμευτεί να έχουμε επεξεργαστεί εναλλακτικές προτάσεις» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ισοδύναμα ή αντισταθμιστικά μετρά ύψους 600 εκατ. ευρώ. «Με τις προτάσεις μας και τις συζητήσεις μας θέλουμε να αποφύγουμε τις επιβαρύνσεις στον αγροτικό χώρο ή τέλος πάντων να τις ωθήσουμε προς τα μπρος για να μπορέσει αυτός ο χώρος να τα καλύψει με άλλου είδους δραστηριότητες» συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλά από τα μέτρα θα μετακινηθούν στα επόμενα χρόνια. Σχετικά με τον ΦΠΑ, είπε ότι «με βάση τις επεξεργασίες που έχουν γίνει θα μπορούσε να ανατραπεί το κλίμα» και συμπλήρωσε ότι «μπορεί τελικά να γίνει ένα εργαλείο που θα βοηθήσει αν το διαχειριστεί κάποιος σωστά», χωρίς ωστόσο, να διευκρινίσει περισσότερο τις προτάσεις του και τις επεξεργασίες.

Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία τέθηκε ο Γιώργος Παπαηλιού, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν άλλοι δύο υποψήφιοι.
Ο πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαριάς προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα.

Σχετικές ειδήσεις