ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ - Κουτσούμπας: Ο καθένας θα κριθεί από τι προτείνει κυρίως για το αύριο

Ντιμπέιτ - Κουτσούμπας: Ο καθένας θα κριθεί από τι προτείνει κυρίως για το αύριο

«Βέβαια, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κρίνει μόνο από ένα ντιμπέιτ, έγινε αυτή η προσπάθεια, με αυτές τις διαδικασίες, με αυτά τα δεδομένα, ο ελληνικός λαός πρέπει να κρίνει τον καθένα μας, την κάθε πολιτική δύναμη μέσα στην πράξη και από το παρελθόν και από το παρόν και από τι προτείνει κυρίως για το αύριο» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ όπου διεξήχθη η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ερωτηθείς αν «υπήρξε κάποιος η κάποια που σας έπεισε σε κάτι», απάντησε αστειευόμενος «αν είναι δυνατόν τώρα! Μάλλον εγώ έπεισα τους περισσότερους!»

«Το θέμα δεν είναι να πειστούμε εκεί μεταξύ μας, διότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ δύσκολα. Μεταξύ τους οι υπόλοιποι μπορεί να πείθει ο ένας τον άλλον γιατί είναι σε μια κοινή γραμμή σε μια κοινή στρατηγική: Μνημόνια, Ε.Ε., καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσθέτοντας: «Το ΚΚΕ είναι ουσιαστικά στην αντίπερα όχθη, είναι άλλη εναλλακτική πρόταση, έξω από αυτόν τον δρόμο, με κοινωνική ιδιοκτησία, με τον λαό στην εξουσία και αυτό παλεύουμε. Και μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος από τις 20 Σεπτέμβρη και μετά».

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές στον Μάρξ και τον Λένιν, είπε «ε, μια φορά ειπώθηκε, εντάξει δεν…» προσθέτοντας «το τελευταίο διάστημα διαστρεβλώνουν και τον Μαρξ και τον Λένιν, τους χρησιμοποιούν ο καθένας και χωρίς να έχει γνώση ουσιαστικά του μαρξισμού - λενινισμού που πρεσβεύουμε εμείς, διαστρεβλώνουν και προσπαθούν να…»

«Δεν είναι εκεί το ζήτημα, μην συζητήσουμε για τον Μαρξ και τον Λένιν, τέτοια ώρα, δωδεκάμιση ώρα την νύχτα…» κατέληξε και πάλι αστειευόμενος, στις δηλώσεις του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις