ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Λαλιώτη

Εκλογές 2015: Τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Λαλιώτη

Γιατί επέλεξε ο Κ. Λαλιώτης να επανέλθει στο προσκήνιο, να βγει απ’ το παρασκήνιο όπου επί χρόνια είχε βρει την… ησυχία του, σε μια ιδιότυπη αγρανάπαυση;

Στόχος του να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Γιατί επέλεξε να (ξανα)μπει στη 12η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κάτι που έκανε προ… αμνημονεύτων χρόνων, τις καλές εποχές του Αντρέα;

Μια θέση βέβαια που αποκλείει εκλογή στην επόμενη Βουλή, αλλά –απ’ την άλλη- μια θέση εξόχως σημειολογική.

Και ο Λαλιώτης αρέσκεται να παίζει με τη σημειολογία…

Στην ουσία αυτός ο ιδιόμορφος «Μαθουσάλας» της πολιτικής, κυρίως της πολιτικής του παρασκηνίου, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr, επανέκαμψε στην ενεργό πολιτική δρώντας ωστόσο απ’ το ερεβώδες παρασκήνιο ήδη απ’ τις ύστερες μέρες του Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μεθοδικά, χρησιμοποιώντας ως στρατηγείο το γραφείο του στον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, προετοίμασε την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, με τη λογική ότι «θα πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τον Βενιζέλο και τους βενιζελικούς και το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει ηρεμία για ένα-δύο χρόνια και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει η Φώφη».

Ωστόσο ο Κ. Λαλιώτης είχε κατά νου και μια άλλη, σοβαρή στρατηγική την οποία ήθελε να υπηρετήσει επανερχόμενος απ’ το παρασκήνιο στο προσκήνιο:

  • Θέλει να γίνει ο μεσολαβητής μιας προσέγγισης και στη συνέχεια συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λαλιώτης θέλει πάντοτε να φαίνεται ότι αυτός είναι που προωθεί στρατηγικές. Βέβαια ορισμένες φορές «την πατάει», στην πρεμούρα του να παίζει με τα στρατόπεδα των νικητών.

Όπως πρόσφατα, όταν μετά από πολλά χρόνια «βγήκε απ’ το καβούκι του» για να ταχθεί δημοσίως υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα!

Βέβαια εκτός του ότι πίστευε ότι το ΝΑΙ θα κέρδιζε και θα… πανηγύριζε και για τη δικιά του συμμετοχή σε αυτή τη νίκη, είχε και πολιτικές υποχρεώσεις να βγάλει…

Δεν του βγήκε…

Πάντως –για να επανέλθουμε στα στενά κομματικά- μετά την εκλογή της Φώφης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σαν ο επιφανής μυστικοσύμβουλός της. «Παίζει» στο στενό επιτελείο της, μαζί με τους Μαν. Όθωνα, Ν. Βοσδογάνη, Χρ. Πρωτόπαπα.

Και διαδίδει προς πάσα κατεύθυνση, ότι μετεκλογικά θα επιδιώξει τη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εφόσον οι μετεκλογικές συνθήκες επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Γιατί δεν επεδίωξε να είναι σε εκλόγιμη θέση;

Αφενός, του αρέσει το παρασκήνιο.

Αφετέρου δε λες κι ότι συμβολίζει την… ανανέωση κιόλας…

Σχετικές ειδήσεις