ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να συγκρουστεί με τις παθογένειες και δεν το έκανε

Εκλογές 2015 - Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να συγκρουστεί με τις παθογένειες και δεν το έκανε

Για δυνατότητα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστεί με τις παθογένειες του παρελθόντος και δεν το έπραξε, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα υπογράμμισε ότι «από την αρχή είπαμε ότι η πολιτική σκηνή πρέπει να έχει νέα πρόσωπα. Και εννοούσαμε κυρίως την ανάγκη να υπάρξουν νέες ιδέες. Κι αυτό πρώτα απ’ όλα σημαίνει σύγκρουση με το κομματικό κράτος».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε επίσης ότι «το παλιό δεν κρίνεται από την ηλικία, αλλά από τα μυαλά και τις ιδέες», ενώ έθεσε τις βασικές προτεραιότητες του Ποταμιού.

Είπε επίσης ότι το Ποτάμι επιδιώκει να βάλει στο κέντρο της συζήτησης την οικονομική ανάπτυξη του τόπου με βασική επιδίωξη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Υπενθύμισε επίσης ότι το Ποτάμι πρότεινε «τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Προμηθειών ώστε να μην αποφασίζει ένας υπουργός πώς θα μοιράζεται το δημόσιο χρήμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμιά απάντηση».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Παιδείας, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε την κατάργηση του αναχρονιστικού, όπως τον χαρακτήρισε, νόμου Μπαλτά και υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού για δημιουργία πρότυπων σχολείων στις φτωχότερες περιοχές της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις