Εκλογές 2015 - Καμμένος: Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις εκλογές θα είναι μεγάλη

Newsroom Newsroom

Εκλογές 2015 - Καμμένος: Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις εκλογές θα είναι μεγάλη

Την πρόβλεψη ότι η διαφορά στις εκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι μεγάλη και ότι το ποσοστό της εισόδου των ΑΝΕΛ στη Βουλή θα είναι τέτοιο που θα επιτρέπει τη συγκρότηση κυβέρνησης, έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή», ο κ. Καμμένος ερωτηθείς αν ανησυχεί μήπως οι ψηφοφόροι εγκαταλείψουν τους ΑΝΕΛ μετά την υπογραφή και ψήφιση της δανειακής σύμβασης, σημείωσε ότι «αναμφίβολα πολλοί πολίτες προβληματίζονται».

Πρόσθεσε ωστόσο «ότι η συμφωνία δεν είναι μνημόνιο, αλλά η πρώτη έξοδος της Ελλάδας από το Αγγλικό Δίκαιο, η λύση για τη διαγραφή του χρέους, η κοινωνική δικαιοσύνη μέσω της επαναφοράς των εργασιακών συμβάσεων και ένα τριετές πρόγραμμα εξόδου από την πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και των μνημονίων».

Επανέλαβε δε ότι οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να είχαν «ηρωποιηθεί» αν δεν στήριζαν την κυβέρνηση Τσίπρα και συμπλήρωσε ε «όταν μπήκα στην κυβέρνηση, στο υπουργικό συμβούλιο, είπα του Αλέξη Τσίπρα ότι εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αποχωρήσουμε. Αποδείξαμε ότι στηρίξαμε με ομοψυχία, στο σύνολο μας η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτήν την κυβέρνηση, και το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον».

Είπε επίσης ότι το «μυστικό» της συνεργασίας μεταξύ ενός κεντροδεξιού και ενός αριστερού κόμματος είναι η εθνική συμφιλίωση μεταξύ της έντιμης αριστεράς που διαφυλάσσει τις αρχές και τις αξίες της και της κεντροδεξιάς που δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα και αποτελείται από λαϊκούς πολίτες που πιστεύουν σε αρχές και αξίες και στο όραμα ότι όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι έκαναν «κυβέρνηση συγκάλυψης».

«Η ομερτά της Μεταπολίτευσης και τα δύο κόμματα της μόνιμης εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είχαν αποφασίσει ότι κυβέρνηση συνεργασίας θα σημαίνει και συγκυβέρνηση συγκάλυψης. Η Νέα Δημοκρατία συγκάλυπτε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου και το ΠΑΣΟΚ συγκάλυπτε τη Νέα Δημοκρατία του Παπασταύρου, της λίστας Λαγκάρντ και της Siemens».

«Αν εννοούν ότι οι υποθέσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπως παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης κάθε υπόθεση που αφορά τον απλό πολίτη, τότε, ναι, είμαστε το κόμμα της καταγγελίας και υποσχόμαστε ότι όλες αυτές οι υποθέσεις, όπως οι 19 δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, θα φτάσουν πλέον στη Δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «τα τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ των συμβάσεων που δεν έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή το 85% των συμβάσεων που δεν έχουν εγγυητικές επιστολές» αποτελούν μια τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στο ελληνικό δημόσιο οι συγκυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτή τη στιγμή μπήκαμε πλέον στην εποχή της αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου και της αποζημίωσης του ελληνικού λαού από τα σκάνδαλα τα οποία διενεργήθηκαν, ιδίως στον τομέα των εξοπλισμών» προσέθεσε.

Σε ερώτηση για το πώς εμπνεύστηκε τον «μικρό Αλέξη» στα τηλεοπτικά πολιτικά μηνύματα των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι μικρός, αλλά ένας μεγάλος ηγέτης με τον οποίο μπορέσαμε να συμφωνήσουμε και καταφέραμε να συμφιλιώσουμε τον ελληνικό λαό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο έλεγχος της χώρας από ξένους στηρίχθηκε πάντα στη διχόνοια».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη θητεία του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος είπε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα στο υπουργείο ήταν η κατάργηση του ρουσφετιού και η αντιμετώπιση όλων των παιδιών των Ελλήνων με τον ίδιο τρόπο, και το μεγαλύτερο σφάλμα η ταμειακή αδυναμία «που είχαμε να εκτελέσουμε τη συμφωνία και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποδοθούν τα χρήματα προς τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας, τα οποία, όμως, εμείς εξασφαλίσαμε και έχουμε στείλει ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να ικανοποιηθούν, αποδίδοντας το δίκαιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved