ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - ΣΥΡΙΖΑ: Ή Εμείς ή Αυτοί...

Εκλογές 2015 - ΣΥΡΙΖΑ: Ή Εμείς ή Αυτοί...

Με σημαία τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά και την καλύτερη διαχείριση της Συμφωνίας (Μνημόνιο 3) στα θέματα που αφορούν στα πλατιά λαϊκά στρώματα μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ.

ME ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Στην Κουμουνδούρου, έχοντας απορρίψει κάθε σενάριο μετεκλογικής σύμπραξης με την Νέα Δημοκρατία εστιάζουν στα σημεία υπεροχής, επιχειρώντας παράλληλα να αποκαλύψουν τις παραδοσιακές δεσμεύσεις του συντηρητικού κόμματος και να τονίσουν έτσι τις ισχυρές διαφορές. Το δίλημμα που προβάλλει η Κουμουνδούρου είναι «ΣΥΡΙΖΑ για πραγματικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις ή αντιδραστική παλινόρθωση».

Πιο εμφατικά και με αφετηρία το αυριανό debate μεταξύ Τσίπρα - Μεϊμαράκη, στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να πλήξουν την Νέα Δημοκρατία στα αδύνατα σημεία της:

1. Στις δεσμεύσεις της με αυτό που χαρακτηρίζεται «σάπιο πολιτικό σύστημα διαφθοράς», στο οποίο μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πλήξει βάζοντας τέρμα σε μια 40χρονη περίοδο κυριαρχίας συντηρητικών δυνάμεων.

2. Στην ρεβανσιστική διάθεση που έχει η Ν.Δ. όσον αφορά μια σειρά προοδευτικών μέτρων που ανακούφισαν μέρος των πλέον αδύναμων πολιτών και θεσμοθετήθηκαν κατά την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.

3. Στην δεδομένη αδυναμία της συντηρητικής παράταξης να διαπραγματευτεί τα κρίσιμα θέματα των εργασιακών σχέσεων, των απολύσεων, των Συλλογικών Συμβάσεων, και βεβαίως της Διαπραγμάτευσης του Χρέους, ένα μείζον θέμα που στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι κατάφερε να επιτύχει στη διαπραγμάτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου περιμένουν το αυριανό debate για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την διαφορά με την Νέα Δημοκρατία, με δεδομένη την υπεροχή που ήδη καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα σε όλες τις μετρήσεις.

«Κλειδί» για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν οι αναποφάσιστοι, ενώ η αισιοδοξία τροφοδοτείται από το εμφανές πλέον «ξεπάγωμα» της εκλογικής βάσης και της αυξημένης συσπείρωσης.

Στην Κουμουνδούρου ευελπιστούν να αποκτήσουν «αέρα» αδιαφιλονίκητου φαβορί στην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης.

Σχετικές ειδήσεις