ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ: Το «κουμπί παρέμβασης» που θα ζωντανέψει το debate Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Ντιμπέιτ: Το «κουμπί παρέμβασης» που θα ζωντανέψει το debate Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Με καινοτομίες που θα «ιντριγκάρουν» τους τηλεθεατές αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το βράδυ της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από πυρετώδεις συνομιλίες των επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καθορίστικαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την κρίσιμη τηλεμαχία του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που μπορεί να δώσει το προβάδισμα στον έναν ή τον άλλο πολιτικό αρχηγό, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις κάλπες και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το απόλυτο ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τα επιτελεία των κομμάτων έβαλαν τα «δυνατά» τους προκειμένου να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών στο debate της Δευτέρας.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορούν να παρεμβαίνουν και να σχολιάζουν για 1:00 λεπτό την απάντηση του αντιπάλου, μια καινοτομία που ελπίζουν ότι θα ζωντανέψει την όλη διαδικασία.

Αυτό εξετάζεται να γίνει με ένα κουμπί που θα τοποθετηθεί μπροστά από κάθε αρχηγό, ο οποίος θα το πατά μετά την ολοκλήρωση της απάντησης του αντιπάλου, έτσι ώστε να παρέμβει και να σχολιάσει. Αν το κουμπί, που αναμένεται να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο, λόγω της ευθείας αντιπαράθεσης, δεν είναι έτοιμο από την ΕΡΤ, το αίτημα για παρέμβαση θα δίνεται στον συντονιστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη μονομαχία οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι και όχι καθιστοί, όπως στο ντιμπέιτ της Τετάρτης, 9 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά οι πολιτικοί αρχηγοί, στον πρώτο γύρο, θα δεχτούν δώδεκα ερωτήσεις σε δύο ενότητες, Εσωτερική πολιτική (Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.) - Εξωτερική πολιτική (Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα).

Έξι ερωτήσεις στην πρώτη ενότητα και έξι στη δεύτερη. Ενώ ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα αποφασίζει μόνος του αν θα παρέμβει μετά την απάντηση του αντιπάλου του.

Οι χρόνοι των ερωτήσεων και των απαντήσεων θα είναι ίδιοι με το προηγούμενο ντιμπέιτ, δηλαδή, η ερώτηση έως 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση έως 1:30 λεπτό.

Θα υπάρχουν και πάλι έξι δημοσιογράφοι από 6 τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Σε κάθε ερώτηση θα υπάρχει η ευχέρεια και συμπληρωματικού ερωτήματος, επομένως και απάντησης από πλευράς των αρχηγών.

Θα υπάρξει ένα διαφημιστικό διάλειμμα και στον δεύτερο γύρο οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν από μία ερώτηση ένας στον άλλο.

Στον τρίτο γύρο, ο δημοσιογράφος συντονιστής – Πάνος Χαρίτος - έχει το δικαίωμα να κάνει από δύο ίδιες ερωτήσεις - ανεξάρτητα από ενότητες.

Στον τέταρτο και τελευταίο γύρο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει 2:00 ώστε να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα.

Το ντιμπέιτ μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ, θα αρχίσει στις 21:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, καθώς η διάρκεια του συμφωνήθηκε να είναι περίπου 2,5 ώρες.

Σχετικές ειδήσεις