ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» με τους καλύτερους

Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» με τους καλύτερους

Ενα εντελώς νέο πρότυπο διακυβέρνησης, που δεν θα περιορίζεται στη λίστα των κομματικών στελεχών και των ημετέρων αλλά θα έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους καλύτερους «όχι μόνον από τα κόμματα, αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς» περιγράφει για επομένη της 20ής Σεπτεμβρίου ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε συνέντευξή του στηνεφημερίδα Καθημερινή, εγκαταλείπει την ποσόστωση που υιοθετήθηκε από την τρικομματική Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και, εν συνεχεία, από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και ζητεί εντολή «για να σχηματίσω μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τους καλύτερους από κάθε χώρο, πολιτικό, κοινωνικό, επιστημονικό».

Ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και μοιάζει να έχει σαφή εικόνα για το τι θέλει, εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν. Ωστόσο, αρνείται να ονοματίσει ποιοι θα μπορούσαν να συγκροτήσουν αυτή την «εθνική Ελλάδος», αν και είναι σαφές ότι η λίστα των ονομάτων υπάρχει.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ως προαναγγελία και της τακτικής του στο αυριανό ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, εκφράζει ανησυχία πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ηττηθούν στις κάλπες, θα στραφούν εκ νέου στο αντιμνημόνιο, ενώ δεν διστάζει να σημειώσει πως «η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες αν εκλεγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ... «Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να υλοποιήσει καμία συμφωνία, το έχει ομολογήσει άλλωστε ότι δεν την πιστεύει», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μεϊμαράκης διαβεβαιώνει πως στο ενδεχόμενο ήττας, «δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ». «Η δική μας στάση υπαγορεύεται από την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος» καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις