ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ: Λεπτό προς λεπτό η «τηλεμαχία» Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Ντιμπέιτ:  Λεπτό προς λεπτό η «τηλεμαχία» Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Μειμαράκης και Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο στούντιο της ΕΡΤ με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο - Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στο ντιμπέιτ #ERTdebate2015 που έκρινε σε επίπεδο εντυπώσεων την εμφάνιση των δυο αρχηγών - Τελευταίο κατοστάρι λίγο πριν τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Η τηλεμαχία κινήθηκε σε τρεις κύκλους με δύο ενδιάμεσα διαλείμματα. Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση όταν μεταλλωρύχοι επιχείρησαν να μπουν στην ΕΡΤ για να διαμαρτυρηθούν ενώπιον των κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Οι έξι δημοσιογράφοι των καναλιών εθνικής εμβέλειας έκαναν ερωτήσεις στον πρώτο κύκλο. Ο πρώτος κύκλος είχε δύο γύρους, ο ένας αφορούσε την εσωτερική πολιτική, την οικονομία, την ανάπτυξη και ο δεύτερος την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια και το μεταναστευτικό. Ο κάθε δημοσιογράφος έκανε από μία ερώτηση σε κάθε αρχηγό, σε κάθε θεματική. Η ερώτηση ήταν διάρκειας μισού λεπτού, ενώ η απάντηση ενάμισι. Οι αρχηγοί είχαν το δικαίωμα, σηκώνοντας μία κόκκινη κάρτα να πάρουν το λόγο μετά από κάποια απάντηση του αντιπάλου και να κάνουν σχόλιο τρεις φορές κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου.

Στο δεύτερο κύκλο ο κάθε πολιτικός είχε το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση ήταν διάρκειας 1:00’ και η απάντηση 1:45’. Στη συνέχεια υπήρχε δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30’.

Στον τρίτο κύκλο, ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος απηύθυνε δύο κοινές ερωτήσεις (μισού λεπτού) σε κάθε αρχηγό που είχε στη διάθεσή του 1,30 λεπτό να απαντήσει.

Μετά και από αυτόν τον κύκλο οι αρχηγοί έκλεισαν με τοποθέτηση δύο λεπτών.

Διαβάστε εδώ όλη την αρθρογραφία για τις εκλογές 2015

Παρακολουθήσατε ζωντανά το debate Τσίπρα και Μεϊμαράκη #ERTdebate2015

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό όλη τη διαδικασία στο LIVE BLOG / CHAT του NEWSBOMB