ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ – Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη, δεν τον αναγνωρίζω

Ντιμπέιτ – Μεϊμαράκης:  Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη, δεν τον αναγνωρίζω

Με ευθείες βολές κατά Τσίπρα και αιχμές Χριστοδολοπούλου απάντησε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στα περί μετανάστευσης.

«Πώς να πω τους λαθρομετανάστες; Είναι εκείνοι που λαθραία στη χώρα μπαίνουν. Οφείλουμε να τους επαναπροωθήσουμε πίσω. Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα, έχουμε καλοκαίρι εδώ, ελάτε κι άλλοι», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως «η Σύνοδος Υπουργών είναι πολύ σοβαρή, ο κ. υπουργός θα ξέρει πως να διαχειριστεί το ζήτημα και θα πείσει πως η Ελλάδα έχει το μεγάλο πρόβλημα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές για την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας πως «νόμιζε πως οι μετανάστες μόνο λιάζονταν κι έπειτα εξαφανίζονταν».

Σε προηγούμενη ερώτηση για τις προ καιρού δηλώσεις του κ. Βέμπερ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «το ότι συμμετέχουμε στο ΕΛΚ δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «για το χρέος εμείς λέμε ότι πρέπει να συζητηθεί, δεν λέμε αν είναι βιώσιμο ή όχι γιατί αυτό θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη στη συμφωνία υπάρχει η ρήτρα για αναδιάρθρωση του χρέους και όχι κούρεμα, κάτι που όπως είπε, δεν φαίνεται να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «από τις 14 Αυγούστου είναι ένας άλλος Τσίπρας, έχει πάθει μετάλλαξη, δεν τον αναγνωριζω».

Σχετικές ειδήσεις