ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιτάκης: Με τους πρόσφυγες καταφέραμε ένα θαύμα, αλλά τώρα πρέπει να συνδράμει και η ΕΕ

Μανιτάκης: Με τους πρόσφυγες καταφέραμε ένα θαύμα, αλλά τώρα πρέπει να συνδράμει και η ΕΕ

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε μόλις 15 ημέρες ένα θαύμα: να ελέγξει και να διευθετήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την ανεξέλεγκτη ροή 29.000 προσφύγων, σε ένα κλίμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, χωρίς φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού, τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης με αφορμή τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

«Η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ έκανε ό,τι μπορούσε με τις δικές της δυνάμεις στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνθηκών. Πιστεύω ότι τώρα η Ευρώπη, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κάναμε, θα ανταποκριθεί και θα συνδράμει το έργο ώστε να το αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με την ΕΕ. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που μόνοι μας δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο κ. Μανιτάκης σε δηλώσεις του από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Ο υπουργός συνεχάρη την Αστυνομία και το Λιμενικό για τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες» που κατέβαλε το προσωπικό τους, σε συνεργασία με το Στρατό και την Πυροσβεστική, στην καταγραφή των προσώπων, τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος και τη δημιουργία των πυρήνων υποδοχής.

Σχετικές ειδήσεις