ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο των Ελλήνων γιατρών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο των Ελλήνων γιατρών

Τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Θάνο Δημόπουλο, δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο των Ελλήνων γιατρών, λέγοντας ότι «σ’ αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη περίοδο, σ’ αυτή την κρίση ανθρωπισμού, σ’ αυτή την περίοδο που καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον Άνθρωπο, και ιδίως στον πρόσφυγα πολέμου, είναι γνωστό ότι ο Έλληνας γιατρός έχει υπερβάλει εαυτόν και έχει δώσει αυτό που ανήκει σ’ όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη από την βοήθειά μας και παίρνουν τον δρόμο της Ευρώπης, γιατί η φωτιά του πολέμου δεν τους αφήνει να ζήσουν στην πατρίδα τους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «ο Έλληνας γιατρός έδειξε ότι ο ελληνικός λαός, από το υστέρημά του, θα δώσει αυτό που πρέπει» και συνέχισε λέγοντας: «Και απέδειξε, επίσης, ότι ο Έλληνας γιατρός είναι Ευρωπαίος γιατρός. Γιατί αυτά είναι τα ιδανικά της Ευρώπης. Η Ευρώπη έχει ως κέντρο βάρους τον Άνθρωπο. Και αυτό ας το αντιληφθούν όλοι εκείνοι οι εταίροι μας, οι οποίοι τούτη την ώρα δείχνουν αυτά τα φοβικά σύνδρομα απέναντι, επαναλαμβάνω, σ' ένα φαινόμενο, το οποίο -μάλλον- θα επέβαλε στην Ευρώπη να δείξει ποια είναι η δύναμή της, ποια είναι η δύναμη της Δύσης. Συγχαρητήρια λοιπόν, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αθόρυβα προσφέρουν. Η Ελλάδα είναι περήφανη γι' αυτούς. Και θέλω να πιστεύω ότι και η Ευρώπη είναι περήφανη γι' αυτούς».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ταχείας διακίνησης των μεταναστών προς τον τελικό τους προορισμό και προσέθεσε ότι «ήδη, έχουν παρθεί όλα τα μέτρα, όσον αφορά την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων, των μεταναστών, από πλευράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος, με την Κοινωνική Αποστολή και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Σχετικές ειδήσεις