ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Δήλωση στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ από 10 πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας

Εκλογές 2015: Δήλωση στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ από 10 πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας

Η επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα «θα εξασφαλίσει ότι η ελπίδα των προοδευτικών ανθρώπων για βαθιά αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σβήσει», τονίζουν σε δημόσια δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ δέκα προσωπικότητες της Ιταλίας, από ένα ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό φάσμα, σημειώνοντας ότι «ήττα τους, αντίθετα, θα σηματοδοτήσει ένα απότομο βήμα προς τα πίσω και την πλήρη επιβεβαίωση των πολιτικών λιτότητας».

Το κείμενο υπογράφουν ο Σέρτζιο Κοφεράτι και η Έλι Σλάιν, ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών (S&D) η Ελεονώρα Φορέντσα και ο Κούρτσιο Μαλτέζε (GUE/NGL), ο Νίκι Βέντολα και ο Νικόλα Φρατοϊάνι (Sinistra e Libertà), ο Πάολο Φερέρο (PRC), ο Πίπο Τσιβάτι (Possibile) και οι Λουτσιάνο Γκαλίνο και Μάρκο Ρεβέλι που πρωτοστάτησαν στο κίνημα «L´altra Europa con Tsipras» στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσής τους:
«Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες ψηφοφόροι θα κληθούν να κάνουν μια νέα σημαντική επιλογή για το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την υποστήριξή μας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: η επανεκλογή τους θα εξασφαλίσει ότι η ελπίδα των προοδευτικών ανθρώπων για βαθιά αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σβήσει. Ήττα τους, αντίθετα, θα σηματοδοτήσει ένα απότομο βήμα προς τα πίσω και την πλήρη επιβεβαίωση των πολιτικών λιτότητας.
Τον Ιανουάριο, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και ήταν τότε που αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης στροφής.

Σε μια δύσκολη πορεία των διαπραγματεύσεων, η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να βρει αρκετή υποστήριξη από τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, παραμένοντας απομονωμένη, υπέστη την τιμωρητική αντίδραση των συντηρητικών δυνάμεων. Το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ δύσκολη συμφωνία που ο Τσίπρας έπρεπε να αποδεχθεί, προκειμένου να αποφύγει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Σήμερα, μια ήττα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη των συντηρητικών δυνάμεων που έχουν επιβάλει σκληρά μέτρα στον ελληνικό πληθυσμό. Μια νίκη του, όμως, θα ανανεώσει και θα ξαναδώσει δύναμη σε όσους ελπίζουμε και πιστεύουμε στον δύσκολο αγώνα για μια άλλη Ευρώπη».