ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ για Μεϊμαράκη: Είναι δυνατόν να μην έχει υπογράψει ο υπουργός Άμυνας την εκταμίευση 105 εκατ.

Κουίκ για Μεϊμαράκη: Είναι δυνατόν να μην έχει υπογράψει ο υπουργός Άμυνας την εκταμίευση 105 εκατ.

«Είναι δυνατόν ένας υπουργός να μην έχει υπογράψει την εκταμίευση του ιλιγγιώδους ποσού των 105 εκατομμυρίων ευρώ» διερωτήθηκε ο επικεφαλής Επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων επί υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε την απίστευτη δήλωση, ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή για την πληρωμή των 105 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν επί υπουργίας του για τα υποβρύχια στη γερμανική εταιρεία. Είπε ότι ο ίδιος δεν υπέγραψε και ότι αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου χωρίς να το ξέρει. Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα από τον οποιοδήποτε υπουργό και μάλιστα υπουργό Εθνικής 'Άμυνας με εξοπλιστικά προγράμματα σε εξέλιξη;», είπε ο Τέρενς Κουίκ.

«Έτσι μας λέει ότι λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο διαχειριζόμενο τα χρήματα των φορολογουμένων; Φεύγουν τα εκατομμύρια χωρίς να λαμβάνει γνώση ο πολιτικός προϊστάμενος;"» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ είπε επίσης «Εδώ κάθε υπουργός βάζει υπογραφή για τα έξοδα του γραφείου του, όπως τα παραστατικά για τις υπηρεσιακές του μετακινήσεις, ακόμα και για το κυλικείο, για τους πέντε - δέκα καφέδες που προσφέρει σε επισκέπτες του και αγνοεί το πώς έφυγαν 105 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ;».

Μάλιστα προανήγγειλε ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με την υπόθεση «Αυτό το κεφάλαιο δεν μπορεί να κλείσει έτσι. Επιπλέον οι ΑΝΕΛ περιμένουμε το έγγραφο που δείχνει ότι η Δικογραφία έχει μπει στο αρχείο, όπως ψευδώς είπε ο κ. Μεϊμαράκης».

Σχετικές ειδήσεις