ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Μητρόπουλος: Ψήφο στη ΛΑΕ ή στο ΚΚΕ ή αποχή

Εκλογές 2015 – Μητρόπουλος: Ψήφο στη ΛΑΕ ή στο ΚΚΕ ή αποχή

Να ψηφίσουν υπέρ «των αντιμνημονιακών κομμάτων, υπέρ της ΛΑΕ ή του ΚΚΕ» ή να απέχουν από την ψηφοφορία καλεί τους τους πολίτες ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις κατά του μνημονίου και κάνει λόγο για «απαλλοτρίωση του βασικού μηχανισμού λειτουργίας του πολιτεύματος, που είναι οι διαφορετικές προγραμματικές-κομματικές προτάσεις που δίνουν ουσιαστικό νόημα και στην ελευθερία των πολιτών για πρόκριση διαφορετικών-εναλλακτικών λύσεων».

«Καλείται, συνεπώς, ο λαός χωρίς ενημέρωση, ή -ακριβέστερα- με απόκρυψη της αλήθειας (γιατί ποιος πολίτης, ακόμα και ο πιο υπομονετικός, είναι δυνατόν να αναγνώσει το περιεχόμενο των πολλών εκατοντάδων σελίδων του τρίτου Μνημονίου, πολλά άρθρα του οποίου παραπέμπουν σε πληθώρα άλλων νόμων;), να νομιμοποιήσει κάτι χειρότερο από αυτό που απέρριψε στο πρόσφατο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου!» προσθέτει.

«Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο λαός καλείται:

α)να επικυρώσει τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις και το εθνοκτόνο αποτέλεσμά τους,
β)να νομιμοποιήσει το τρίτο ΤΡΙΠΛΟ Μνημόνιο (ν. 4336/2015, ΦΕΚ Α 94/14-8-2015), αφού το τελευταίο περιλαμβάνει ρητά και κατηγορηματικά «ρήτρα ιδιοκτησίας» και των δύο προηγούμενων (ν. 3845/2010 και 4046/2012),
γ)να προ-εγκρίνει το κοινωνικό και οικονομικό ολοκαύτωμα των εφαρμοστικών νόμων που θα ψηφιστούν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.
δ)να συναινέσει στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και
ε)να συμφωνήσει στην υποθήκευση του δημόσιου πλούτου της χώρας».

«Η ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους ) στις προσεχείς εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 καλεί τον λαό μας, ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες σε ψήφο αποχής ή ψήφο υπέρ των αντιμνημονιακών κομμάτων, υπέρ της ΛΑΕ ή του ΚΚΕ, που είναι διαχρονικά η εντιμότερη, συνεπέστερη και ηθικότερη πολιτική δύναμη του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μητρόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις