ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Γεννηματά: Αυτές οι εκλογές είναι η ληξιαρχική πράξη θανάτου της ουτοπίας

Εκλογές 2015 – Γεννηματά: Αυτές οι εκλογές είναι η ληξιαρχική πράξη θανάτου της ουτοπίας

«Η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Αυτές οι εκλογές είναι η ληξιαρχική πράξη θανάτου της ουτοπίας, των ψευδαισθήσεων και των ιδεοληψιών εμμονών που δηλητηρίασαν την κοινωνία και τη χώρισαν σε ψεύτικα στρατόπεδα μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Η νέα Βουλή που θα σχηματιστεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα αντικατοπτρίζει αυτή τη μεταστροφή», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα ABC.

«Στην κρίση κάποιοι έταζαν στους νέους ψεύτικους παραδείσους. Τώρα όμως βλέπουν ότι αυτά ήταν κούφια λόγια. Τις τελευταίες εβδομάδες γυρίζω όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, έρχομαι σε επαφή με την κοινωνία και αυτό που βλέπω δεν το περίμενα», τόνισε η κα.Γεννηματά διαμηνύοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε πρόσφατα τα 41 του χρόνια, αλλά όλα δείχνουν ότι μπορεί και πάλι να γοητεύσει τη νέα γενιά που βλέπει ότι με ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα βρει δουλειά δεν θα έχει μέλλον»

Ερωτηθείσα για το αν θα σχηματιστεί μία ισχυρή κυβέρνηση που θα επιτρέπει την ψήφιση των νέων μέτρων από το κοινοβούλιο, η κα. Γεννηματά εμφανίστηκε πεπεισμένη γι’αυτό: «Ναι, πιστεύω ότι παρά τις ακρότητες που ακούγονται συχνά στην προεκλογική περίοδο, η λογική και το αίσθημα ευθύνης θα επικρατήσουν. Η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση χρειάζεται να εκφραστεί σε κυβερνητικό επίπεδο στη χώρα. Κι αυτό θα γίνει θέλω να πιστεύω», τόνισε προσθέτοντας πως «η χώρα χρειάζεται μια σειρά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που υπερβαίνουν το νέο τριετές Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές παντού. Στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στην παραγωγική διαδικασία, στην οικονομία, στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση».

Για το αν ανταποκριθούν οι πολίτες στο κάλεσμά της για ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε τρίτη δύναμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως βλέπει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους να επιστρέφουν σπίτι τους, στην κοίτη της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς: «Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έθεσα ως προσωπικό στοίχημα αυτή την ιστορία της ενοποίησης του κεντροαριστερού πόλου. Οι άνθρωποι αυτοί σκόρπισαν μετά τις διπλές εκλογές του 2012. Οι περισσότεροι στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι πήγαν σε μικρότερα κόμματα και κάποιοι ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία γιατί έτσι έκριναν ότι θα εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Τώρα βλέπουμε πολλούς από αυτούς να επιστρέφουν σπίτι τους. Και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι στις εκλογές θα αναδειχθούμε ο τρίτος πόλος, ο πόλος της κεντροαριστεράς, ανάμεσα στην εθνικολαϊκιστική αριστερά και τη νεοφιλελεύθερη και όλο και περισσότερο λαϊκίζουσα δεξιά».

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Μάθε που ψηφίζεις στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Όλες οι ειδήσεις για τα Exit Polls Σεπτεμβρίου 2015

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Σχετικές ειδήσεις