ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκαν σήμερα, Κυριακή (20/09/2015) οι πολιτικοί αρχηγοί, τονίζοντας τη σημασία της ψήφου για την επόμενη ημέρα.

Στα μηνύματά τους αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, οι αρχηγοί των κομμάτων έδωσαν το «στίγμα» τους κατά τη διάρκεια της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Τσίπρας: Θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει

Την αισιοδοξία ότι αύριο ξεκινά μία καινούρια μέρα, μία μέρα που –όπως είπε- μπορούμε να κερδίσουμε από σήμερα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο κτήριο του 27ου και 30ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Σε σχολικό συγκρότημα της Κυψέλης προσήλθε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Κυριακής (20/09/2015) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους δήλωσε πως «η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται στις κάλπες, ο λαός θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν για εκείνον. Ο λαός θα επισφραγίσει το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Με εντολή για ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και μια κυβέρνηση μάχης» τόνισε.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αυριανή μέρα. «Αύριο ξεκινάει μία καινούρια ημέρα. Μπορούμε να κερδίσουμε από σήμερα. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν με σταθερότητα. Έχουμε αποδείξει ότι ανοίγουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν» είπε συγκεκριμένα.

Καμμένος: Ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο και όχι ασυλία στο χθες

«Ο σημερινές εκλογές έχουν ένα μήνυμα που πρέπει ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει να στείλει. Αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή αν θα δώσει ψήφο ασυλίας στο χθες» τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις 09:15 το πρωί της Κυριακής (20/09/2015) στο 72ο Εκλογικό Τμήμα, στο χωριό Λαράνι του Δήμου Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα ο κ. Πάνος Καμμένος, που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση».

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελληνών ανέφερε ακόμη: «Εδώ από τη λεβεντογέννα Κρήτη από την πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου που δίδαξε Δημοκρατία, από την Ελληνική Περιφέρεια θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας του Ελληνικού λαού και ομοψυχίας. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η διχόνοια αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός μας στην εικόνα της χώρας προς τα έξω είναι η διαφθορά. Ο ελληνικός λαός σήμερα ασκεί το συνταγματικό του δικαίωμα. Ελπίζω να διεξαχθούν οι εκλογές σε ήρεμο κλίμα και είμαι βέβαιος ότι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση».

Τέλος ευχαρίστησε όσους μετέχουν στην εκλογική διαδικασία και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό κουράγιο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έφθασε το πρωί στο Ηράκλειο και στη συνέχεια συνοδευόμενος από υποψηφίους βουλευτές και συνεργάτες του μετέβη στο χωριό Λαράνι του Ηρακλείου και πήγε το πρωί στην εκκλησία και στη συνέχεια μετέβη στο εκλογικό κέντρο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα όπου τον υποδέχθηκαν οπαδοί του κόμματος του και κάτοικοι του χωριού.
Ο κ. Πάνος Καμμένος αναμένεται να αναχωρήσει στη συνέχεια για την Αθήνα.

Μεϊμαράκης: Οι πολίτες να διώξουν το ψέμα και να φέρουν την αλήθεια

Κάλεσμα στους πολίτες που προσέρχονται στις κάλπες σήμερα, Κυριακή (20/09/2015) να διώξουν με την ψήφο τους το ψέμα και να φέρουν την αλήθεια απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, μιλούν οι πολίτες με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι θέλουν να διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια, τους δήθεν. Θέλουν να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς, να φέρουν ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο για την οικογένεια, κυρίως για τον στυλοβάτη της, τη γυναίκα, τη μητέρα, τη γιαγιά, την αγρότισσα, την άνεργη», τόνισε εξερχόμενος από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας προσήλθε λίγο πριν τις 11.30 το πρωί της Κυριακής για να ψηφίσει, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, η οποία συνοδευόταν από τα δύο της παιδιά, βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο δήλωσε:
«Επιλέξαμε να μην εμπλακούμε σε άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Μεταφέραμε μήνυμα ενότητας και ελπίδας σε όλη τη χώρα, κυρίως για τη δημοκρατική παράταξη, το κοινό μας σπίτι είναι εδώ», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, θα πρέπει σήμερα το βράδυ να τελειώσει η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού», πρόσθεσε.

Κουτσούμπας: «Όχι» στην αποχή, ο λαός να στηρίξει το ΚΚΕ

Σε εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας ψήφισε στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (20/09/2015) ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στη δήλωσή του τόνισε πως «ο λαός πρέπει να πάει μαζικά στην κάλπη και να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που έχει δείξει συνέπεια, το ΚΚΕ».

«Με ένα δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι, όπως ο ίδιος διαπίστωσε, τα διόδια δεν είναι ανοιχτά για τη διευκόλυνση των εκλογέων, παρά τις σχετικές αποφάσεις, και πως επικοινώνησε για το ζήτημα με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος.

Θεοχαρόπουλος: Οι συνεργασίες είναι η λύση

Πρώτος ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο κ. Θεοχαρόπουλος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από τη Νέα Σμύρνη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα τόνισε την ανάγκη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και για την ανάγκη ύπαρξης τρίτου πόλου, ο οποίος να μπορέσει να επιβάλει συνεργασίες.

«Ο λαός αποφασίζει για την πορεία της χώρας. Η λύση των προβλημάτων θέλει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα.
Επιδιώκουμε σταθερότητα, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Διεκδικούμε τον τρίτο πόλο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αποδείξει ότι οι συνεργασίες είναι ο δρόμος για τις λύσεις.

Ο λαός επιβάλει τις λύσεις», είπε συγκεκριμένα.

Λαφαζάνης: «Όχι» στην αποχή, τα μνημόνια και τη λιτότητα

Υπό τα χειροκροτήματα μελών και φίλων της Λαϊκής Ενότητας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού, ο επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από το κτήριο του Λυκείου ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι προτεραιότητα για το κόμμα του έχει η νεολαία, η οποία πρέπει να πει «όχι» στην αποχή και στην απογοήτευση, ενώ κάλεσε συνολικά τους ψηφοφόρους να πουν δια της ψήφου τους «όχι» στη λιτότητα και στα μνημόνια.

Θεοδωράκης: Άλμα στο μέλλον με διάθεση για συμβιβασμούς και συνεργασία

Στην ανάγκη η νέα κυβέρνηση να πιάσει δουλειά από απόψε το βράδυ κιόλας, στάθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας από τα Χανιά όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ευχήθηκε η αποχή να είναι μικρή και ο κόσμος «να ψηφίσει αλλιώς για το μέλλον των παιδιών του. Να μην γυρίσουμε στον Ιανουάριο του 2015 ή σε παλιότερα χρόνια αλλά να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και η Κρήτη και τα Χανιά δείχνουν τον δρόμο. Πρέπει να πιάσουμε δουλειά από απόψε κιόλας».

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι για μικρούς και δίκαιους συμβιβασμούς. Οφείλουμε να συζητήσουμε και να σχηματιστεί κυβέρνηση. Πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο νέων εκλογών, αλλά και να σκεφτούμε πως θα αλλάξουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Το παν είναι να έχουμε διάθεση να συνεργαστούμε. Το πώς θα εξαρτηθεί και από την ψήφο του ελληνικού λαού».

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Μάθε πού ψηφίζεις στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε τα αποτελέσματα των Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015

Όλες οι ειδήσεις για τα Exit Polls Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις