ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Ξένα ΜΜΕ: Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο – Πρώτο θέμα οι εκλογές

Εκλογές 2015 – Ξένα ΜΜΕ: Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο – Πρώτο θέμα οι εκλογές

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος ξανά η Ελλάδα:Με συνεχή ενημέρωση, έκτακτες ανταποκρίσεις και πρωτοσέλιδα στις διαδικτυακές εκδόσεις τους τα ξένα μέσα μεταδίδουν την τελευταία πράξη του ταραγμένου, πολιτικά, εννιάμηνου στην Ελλάδα.

ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ

«Η Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα exit polls», είναι ο τίτλος του διαδικτυακού άρθρου του αμερικανικού CNBC που χαρακτηρίζει «οριακή» την εκλογική κούρσα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, αναφέροντας πως πρόκειται για τη δεύτερη εκλογική διαδικασία αυτής της χρονιάς.

CNBC

Πρώτο θέμα στη διαδικτυακή έκδοση της Bild είναι οι εκλογές στην Ελλάδα. "Οριακά μπροστά" εμφανίζει η γερμανική εφημερίδα τον Τσίπρα.

Bild

«Μεταξύ απάθειας και απογοήτευσης, η θλιβερή προσέλευση στις κάλπες», γράφει το άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης της ιταλικής La Stampa, η οποία σχολιάζει πως η ψήφος διαμαρτυρίας και η αποχή θριάμβευσαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

La Stampa

Στο ίδιο μήκος κύματος και το περιοδικό Spiegel που σημειώνει πως "ο Τσίπρας ζήτησε μία δεύτερη ευκαιρία και οι Έλληνες φαίνεται πως του την έδωσαν".

Spiegel

Η γαλλική Liberation αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα προηγείται οριακά του δεξιού κόμματος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ωστόσο, τα αποτελέσματα των πρώτων exit poll δεν εγγυώνται τον νικητή.

Liberation

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph στο live blog που διατηρεί για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, «οι αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν να προσελκύσουν πολλούς ψηφοφόρους με τη δέσμευσή τους να καταργήσουν το νέο μνημόνιο».

Telegraph

O Guardian εστιάζει, μεταξύ άλλων, στα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποχής στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία. Προς επίρρωση αυτού, αναρτά μία χαρακτηριστική φωτογραφία με νεαρό που ψηφίζει με το μαγιώ του στο Μόλυβο, γράφοντας: "οι Έλληνες προτίμησαν τις παραλίες από τις κάλπες".

Guardian

Για την πέμπτη εκλογική διαδικασία σε διάστημα έξι χρόνων κάνει λόγο το BBC που αναφέρει πως η Ελλάδα έχει πληγεί βαρύτατα από την ύφεση και πως όποιος, τελικά, κι αν είναι ο νικητής, θα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου.

BBC

Σχετικές ειδήσεις