ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: CDU, die Linke και Γερμανοί Πράσινοι για το εκλογικό αποτέλεσμα

Αποτελέσματα εκλογών 2015: CDU, die Linke και Γερμανοί Πράσινοι για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Εντολή μεταρρυθμίσεων ζήτησε και έλαβε αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας», σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές, δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Νόρμπερτ Ρέντγκεν και κάνει λόγο για σημαντική και θετική διαφορά.

Επειδή όμως δεν έλαβε εντολή για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, θα πρέπει να αναζητήσει μια ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη, προσθέτει ο κ. Ρέντγκεν στην «Rheinische Post», ενώ εκπρόσωπος της Κ.Ο.
Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τα εξωτερικά θέματα Γιούργκεν Χαρντ επισημαίνει στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel»: «Βασίζομαι στο ότι ως αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, τα κόμματα τα οποία στήριξαν στη Βουλή την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστούν τώρα και στην κυβέρνηση», για να προσθέσει ότι τότε δεν εμποδίζει πλέον τίποτα την μεταρρύθμιση της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Στάιγκερ τονίζει, σύμφωνα με την Bild, ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πράξει και επιτέλους να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες για πολύ καιρό αναβάλλονταν με όλο και καινούργια τρικ, προειδοποιώντας ότι η κατανόηση των εταίρων είναι εξαντληθεί πλήρως.

«Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων στην Ελλάδα παραμένει πεπεισμένο ότι μια αριστερή κυβέρνηση στην κρίση είναι καλύτερη από μια επιστροφή στα διεφθαρμένα, παλιά κόμματα, τα οποία δεν ενδιαφέρονταν κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους νέους και τους συνταξιούχους», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ και Μπερντ Ρίξινγκερ.

Για λογαριασμό των Πρασίνων, ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για εξωτερικά θέματα Ομίντ Νουριπούρ δήλωσε στην «Koellner Stadtanzeiger»: «Η εκλογική νίκη του Τσίπρα είναι μια τεράστια ευκαιρία, διότι είναι ο μόνος στη χώρα που θα είχε ακόμη τη δύναμη για πραγματικές μεταρρυθμίσεις». Πρόσθεσε δε ότι αυτές τις μεταρρυθμίσεις πρέπει τώρα να τις υλοποιήσει.

Σχετικές ειδήσεις