ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ής Σεπτεμβρίου.

ΣΤΙΣ 20:00 ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Η εκλογική αναμέτρηση διεξήχθη σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός έλαβε τις αποφάσεις του».

«Υπάρχει δεδηλωμένη για προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης. Υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας μίας από κοινού κυβέρνησης. Φρονώ ότι υπάρχει η δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σύμφωνα με το αποτέλεσμα και τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, τηρούνται οι προϋποθέσεις για να σας παράσχω την εντολή κυβέρνησης», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τον συντονισμό των κινήσεων για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος και είπε ότι η ορκωμοσία του πρωθυπουργού θα γίνει στις 20:00.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης προκειμένου να αναχωρήσει στη συνέχεια για τις Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό, την επίλυση του οποίου ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα.

Aύριο, Τρίτη (22/9) θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, η οποία θα αποτελείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνητικού συνασπισμού είναι 155 βουλευτές.

Σχετικές ειδήσεις