ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνει» το νέο υπουργικό Συμβούλιο - Τα νέα πρόσωπα και οι «καραμπόλες»

«Κλειδώνει» το νέο υπουργικό Συμβούλιο - Τα νέα πρόσωπα και οι «καραμπόλες»

Έντονες διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη σε Κουμουνδούρου και Συγγρού για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό συμβούλιο.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ – ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που θα επιδιωχθεί να είναι ολιγομελές, θα αξιοποιηθούν πρόσωπα που θήτευσαν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά και δοκιμασμένα στελέχη που παρέμειναν σε αυτή από την τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ, όπως ο Τρ. Αλεξιάδης ως αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Επικρατείας Παν. Νικολούδης, επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

«Κλειδί» είναι το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι παραμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ στο οικονομικό επιτελείο θα έχουν θέση οι κ.κ. Γ. Χουλιαράκης και Τ. Αλεξιάδης.

Ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις για τη δημιουργία μιας θέσης υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ για την παρακολούθηση του μνημονίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα δημιουργθεί Γενική Γραμματεία και όχι υπουργείο, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση του μνημονίου.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η παραμονή στο υπουργείο Οικονομίας του Γιώργου Σταθάκη.

Ο κ. Γ. Δραγασάκης φέρεται να μην επιθυμεί την προεδρία της Βουλής και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εφόσον διατηρηθεί η θέση. Υπουργοί Επικρατείας παραμένουν οι κ.κ. Ν. Παππάς και Αλ. Φλαμπουράρης.

Επικρατέστερος για πρόεδρος της Βουλής είναι ο κ. Νίκος Βούτσης.

Υπουργός Δικαιοσύνης παραμένει ο Νίκος Παρασκευόπουλος με υφυπουργό για το χαρτοφυλάκιο των θεμάτων Διαφθοράς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να μετακινηθεί από το υπουργείο Υγείας στο Εσωτερικών.

Τη θέση του στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να αναλάβει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με αναπληρωτή υπουργό τον κ. Παύλο Πολάκη.

Επικρατέστερος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ο Νίκος Τόσκας, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αμετακίνητοι φαίνεται ότι είναι και οι κ.κ Π. Καμμένος στο Άμυνας και Ν. Κοτζιάς στο Εξωτερικών. Στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται να πηγαίνει στον κ. Γ. Κατρούγκαλο, με υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδη Νεκτάριο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλάζουν χέρια τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Παιδείας και Υγείας. Στο υπουργείο Παιδείας φέρεται να πηγαίνει ο κ. Νίκος Φίλης, απόφαση που ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία στιγμή.

Θέση στην κυβέρνηση αναμένεται να έχει ο κ. Σπίρτζης ως υπουργός Υποδομών, ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου ως Αγροτικής Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Μάρκο Μπόλαρη, ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς ως υπουργός Πολιτισμού, ενώ στο σχήμα αναμένεται να βρεθεί και η Όλγα Γεροβασίλη, πιθανότατα ως κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να υπουργοποιήσει και τον κ. Γιάννη Μουζάλα και σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου έχει "κλειδώσει" το όνομά του για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Την Τετάρτη το πρωί αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να αναχωρήσει στη συνέχεια για τις Βρυξέλλες, όπου λαμβάνει χώρα η έκτακτη σύνοδος Κορυφής για το Μεταναστευτικό.

Σχετικές ειδήσεις