ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Liberation: «Σκαλίζει» το παρελθόν Βορίδη και Γεωργιάδη

Liberation: «Σκαλίζει» το παρελθόν Βορίδη και Γεωργιάδη

Το παρελθόν και τις ιδεολογικές καταβολές των Γεωργιάδη και Βορίδη «περιέλαβε» η γαλλική Liberation.

Η εφημερίδα αναφέρει πώς μετά το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης, τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επανεμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές, από τις οποίες είχαν «αποσυρθεί» καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε προσπαθήσει να προσδώσει ένα πιο κεντρώο προφιλ.

Μάλιστα, αντιδιαστέλει αυτό σε σχέση με τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι είχε οδηγήσει το κόμμα «στα νερά της ακροδεξιάς».

Η εφημερίδα αναφέρεται στον Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι υπήρξε επικεφαλής της φασιστικής νεολαίας ΕΠΕΝ και ότι τη θέση αυτή την είχε νωρίτερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αποδίδεται στον κ. Γεωργιάδη η φράση: «Δεν πρέπει να φοβόμαστε μην μας πουν ακροδεξιούς ή φασίστες».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε αντικατασταθεί μετά την ήττα του Ιανουαρίου με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που υποστήριζε τη «στροφή» στο κέντρο.

«Στις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου η ΝΔ έχασε και μάλιστα είχε 200.000 ψηφοφόρους λιγότερους σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Η ώρα της εκδίκησης για τους Βορίδη και Γεωργιάδη έχει έρθει», γράφει η Liberation, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν συναντούν την υποστήριξη όλων, όπως αποδεικνύεται και από τα μηνύματα (στο τουίτερ) του Ευάγγελου Αντώναρου.

Σημειώνεται πάντως πως μέσω twitter, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα ζητήσει ανασκευή και ότι δεν έχει πει τέτοια φράση: « Tέτοια ανοησία ουδέποτε έχω πει. Λυπούμαι που παρέσυρε μία δημοσιογράφος την εφημερίδα. Θα ζητήσω άμεση ανασκευή».

Σχετικές ειδήσεις