ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα με Σουλτς για την εμπλοκή της Ευρωβουλής στην αξιολόγηση

Συνάντηση Τσίπρα με Σουλτς για την εμπλοκή της Ευρωβουλής στην αξιολόγηση

Η προώθηση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην εφαρμογή και αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει την άμεση και πλήρη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πέμπτου παράγοντα στο πλαίσιο του λεγόμενου «κουαρτέτου των πιστωτών» – στην τακτική διαδικασία αξιολόγησης ως προς την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Ο Μάρτιν Σουλτς αρχικά είχε απαντήσει μέσω Twitter, ότι μίλησε τηλεφωνικά για το ζήτημα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «το αίτημα θα συζητηθεί στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σχετικές ειδήσεις