ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι κατά Τσίπρα: Ο Νικολούδης ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανέναν;

Ποτάμι κατά Τσίπρα: Ο Νικολούδης ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανέναν;

Τη μη συμμετοχή του Παναγιώτη Νικολούδη στη νέα κυβέρνηση σχολιάζει το Ποτάμι και καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει γιατί δεν τον συμπεριέλαβε.

«Πολλά ερωτήματα προκαλεί η κατάργηση από τον κ. Τσίπρα του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η "εκδίωξη" του κ. Παναγιώτη Νικολούδη που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μιλώντας για ακήρυχτο πόλεμο και εξαίροντας το ρόλο του δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη. Επτά μήνες από τότε το υπουργείο παύει να υπάρχει, ο κ.Νικολούδης καρατομείται και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών» σημειώνεται επίσης.

Το Ποτάμι διερωτάται στην ανακοίνωσή του: «Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα; Ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος ο κ. Νικολούδης γνώριζε πολύ καλά τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα μας και φάνταζε ως καταλληλότερος μαχητής της μεγάλης φοροδιαφυγής. Τι έγινε λοιπόν; Δόθηκαν οι μάχες και χάθηκαν ή δεν δόθηκαν και δεν πρέπει να δοθούν; Ας απαντήσουν οι κυβερνητικοί».

Σχετικές ειδήσεις