ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Ο Ντάισελμπλουμ προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες

Παπαδημούλης: Ο Ντάισελμπλουμ προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες

Δηκτικός εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ με την οποία γνωστοποιεί ότι την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία εφαρμογής της συμφωνίας για την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημούλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup «προτιμά τις συζητήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες, αντί της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας που διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο».

«Η σπουδή του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ να αρνηθεί την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και μάλιστα με αμφισβητούμενα νομικά επιχειρήματα, είναι απαράδεκτη και προκλητική» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

«Το Ευρωκοινοβούλιο της μεγάλη του πλειοψηφία, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων από τις αρχές Σεπτεμβρίου την οποία και ανέπτυξε σήμερα ο πρόεδρός του κ. Σουλτς στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, θα επιμείνει στην διεκδίκηση ενός ουσιαστικού ρόλου στον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και θα το πετύχει. Ήδη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση», υπογραμμίζει.

Σχετικές ειδήσεις