ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Η κυβέρνηση δύσκολα θα μπορέσει να περάσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους

Λεβέντης: Η κυβέρνηση δύσκολα θα μπορέσει να περάσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να πάει στις Βρυξέλλες και να ζητήσει νέα ατζέντα μεταρρυθμίσεων απηύθυνε σήμερα, Κυριακή (27/09/2015) ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, καθώς εκτίμησε ότι «με αυτά που έχουμε υπογράψει ούτε σε 200 χρόνια δεν θα βγούμε από το μνημόνιο».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα θα μπορέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να περάσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του ερχόμενου διαστήματος.

Υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «βαδίζει με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει και προφανώς όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα είναι κατ' εφαρμογή της συμφωνίας αυτής» ωστόσο θα είναι δύσκολο να περάσουν «γιατί παραπάνω φόρους δεν αντέχουν οι άνθρωποι να πληρώσουν».

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα του βαθέος κράτους συμπληρώνοντας ότι «το πρώτο που πήγε κι έκανε ήταν να ανοίξει την ΕΡΤ».

Ο κ. Λεβέντης σε σχόλιο των δημοσιογράφων ότι τελικά επιβραβεύτηκε στις εκλογές από τους πολίτες, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε μόνος του μπάλα» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είναι καλός άνθρωπος αλλά δεν κάνει για αρχηγός».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, στη Νέα Δημοκρατία έπαιζαν ένα παιχνίδι πόλωσης για να εξοντώσουν τα μικρά κόμματα, ενώ γνώριζαν την απόσταση που τους χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στη Ν.Δ. ανέφερε ότι θέλει νεότερο πρόεδρο και εξέφρασε την προτίμησή του προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι έχει την κατάρα των Μητσοτάκηδων και για τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη ότι τους θεωρεί ακροδεξιά βαρίδια, λέγοντας πως σε περίπτωση που αναδειχθεί ένας εκ των δύο πρόεδρος θα καταργηθεί η έννοια της προσπάθειας για μεσαίο χώρο.