ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτέλα: Λάθος η επιλογή Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ

Πιτέλα: Λάθος η επιλογή Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ

Η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές σκοντάφτει στη συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού το κόμμα του Πάνου Καμμένου φαίνεται ότι αποτελεί κόκκινο πανί.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησε ο κ. Τσίπρας μετά την επανεκλογή του στις Βρυξέλλες, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν έπρεπε να γίνει.

“Το είπα ξεκάθαρα και στον Τσίπρα και το δήλωσα επισήμως. Εμείς θεωρούμε λάθος την επιλογή του Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. Πιστεύουμε ότι είναι αφύσικο μια προοδευτική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να συνδέεται με την εθνικιστική Δεξιά”, δήλωσε.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου πάντως γίνονται προσπάθειες προσέγγισης της ευρωομάδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ώστε ο κ. Τσίπρας πριν τις συνοδούς κορυφής να μετέχει στις συνεδριάσεις ως παρατηρητής.

Ο Τζιάνι Πιτέλα είπε πάντως ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα: “Δεν υπήρξε καμία αίτηση από την πλευρά του Τσίπρα να προσχωρήσει στην οικογένεια των Σοσιαλιστών ή στην ομάδα των Σοσιαλιστών. Δεν έγιναν τέτοιες συζητήσεις, ξεκίνησε όμως μιας συνεργασία καθαρή και διαυγής. Επιβεβαιώνω την αμέριστη εμπιστοσύνη μου στους Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι αλλά θέλω επίσης να συνεργαστώ με την ελληνική κυβέρνηση”.

Σχετικές ειδήσεις