Τα μάζεψε η Αναγνωστοπούλου για τα Θρησκευτικά: Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας, παραποιείται εντελώς

Newsroom Newsroom

Τα μάζεψε η Αναγνωστοπούλου για τα Θρησκευτικά: Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας, παραποιείται εντελώς

Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς, υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ αρχιεπισκόπου και της ίδιας, σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Σε μια σαφή προσπάθεια να μην ανοίξουν νέα μέτωπα στην κυβέρνηση κυρίως με την Εκκλησία για το θέμα του τρόπου απαλλαγής των μαθητών από τα θρησκευτικά η κυβέρνηση, μετά την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυνου, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μάζεψε τη δήλωση που πυροδότησε νέες εντάσεις.

"Ότι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία αλλά για άλλο θέμα, διαμαρτυρία, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο" είπε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου ερωτηθείσα σχετικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

"Ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία" πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος είχε απαντήσει με καυστικό τρόπο στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου που αφορούσαν σε απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Ιερώνυμος αμφισβήτησε ότι η κ. Αναγνωστοπούλου έχει τέτοια αρμοδιότητα και σημείωσε ότι αρμόδιο είναι το Σύνταγμα.

"Δεν είναι του υπουργείου, κάποια κυρία η οποία έχει κάποιες ιδέες, της ήρθε στο μυαλό της, αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του. Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική παιδεία, ελληνοχριστιανική. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει", ήταν τα λόγια του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved