ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Η κατάθεση Φύσσα πρέπει να ακουστεί στην ελληνική κοινωνία

Ποτάμι: Η κατάθεση Φύσσα πρέπει να ακουστεί στην ελληνική κοινωνία

Μήνυμα κατά των φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών στέλνει το «Ποτάμι»,μ ε αφοτμή την σημερινή (29 Σεπτεμβρίου 2015) κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι φασιστικές αντιλήψεις πρέπει «να αποδομηθούν πολιτικά και να ηττηθούν στην πράξη».

«Η συγκλονιστική κατάθεση του Τάκη Φύσσα, πατέρα του άγρια δολοφονημένου Παύλου, πρέπει να ακουστεί και να συζητηθεί στην ελληνική κοινωνία. Γιατί κάποια πράγματα πρέπει επιτέλους να λεχθούν με το όνομά τους. Άλλο η ψήφος διαμαρτυρίας, άλλο η σύγκρουση με το "σύστημα" και άλλο η επιβράβευση μιας δολοφονίας», αναφέρει το Ποτάμι.

«Όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν στην κάλπη και ψηφίζουν αυτούς που λίγες μέρες πριν, έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη μιας δολοφονίας, τότε κάτι άρρωστο συμβαίνει στην κοινωνία. Οι θεωρητικές διακηρύξεις περί δημοκρατίας και η τακτική του "δεν τους βλέπω" άρα "δεν υπάρχουν", δεν έφεραν αποτέλεσμα. Είναι αναγκαίο πλέον οι φασιστικές αντιλήψεις να αποδομηθούν πολιτικά και να ηττηθούν στην πράξη σε όλο τα φάσμα της ζωής μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το Ποτάμι είναι αποφασισμένο να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον αγώνα», σημειώνεται επίσης.

Σχετικές ειδήσεις