ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

ΝΔ: Συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

Συνεδριάζει και πάλι σήμερα (3/10), η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Η νέα συνεδρίαση αποφασίστηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από τους συνυποψηφίους του όσο και από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος για την τυπολατρική στάση που κράτησαν τα μέλη της ΚΕΦΕ, που απέρριψαν την αίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη επειδή ήταν εκπρόθεσμη για 7 λεπτά!

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε αποχωρήσει από τα γραφεία του κόμματος αργά το απόγευμα βέβαιος ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ έμαθε ότι η ΚΕΦΕ απέρριψε την αίτηση του.

Αμέσως, επιστρέφει στα γραφεία του κόμματος και ζητά να μάθει από τον πρόεδρο της επιτροπής και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο γιατί κόπηκε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχωρεί από τα γραφεία της ΝΔ περίπου στις 22:30 χωρίς να κάνει καμία δήλωση, ενώ ο γραμματέας της ΝΔ κατεβαίνει στην αίθουσα των δημοσιογράφων και επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση της ΚΕΦΕ.

Επικαλείται και πάλι την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας καθώς και το γεγονός ότι είχαν όλοι συμφωνήσει στην Επιτροπή πως οι υποψηφιότητες θα γίνονταν αυστηρά δεκτές μέχρι τις 18:00.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ευ. Μεϊμαράκη ο οποίος δήλωνε οργισμένος με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ενώ έξαλλος με τον γραμματέα φέρεται να είναι και ο Αντώνης Σαμαράς.

Σχετικές ειδήσεις