ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν οι 300 της Βουλής

Ορκίστηκαν οι 300 της Βουλής

Αυλαία σήμερα για τη νέα σύνοδο της Βουλής με την ορκωμοσία των βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαδικασία της ορκωμοσίας των «300» της νέας Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε μια πανηγυρική -ως είθισται- συνεδρίαση.

Στην Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε και πολιτικός όρκος. Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ορκίστηκαν οι βουλευτές που επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο: Στο Ευαγγέλιο οι Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί και στο Κοράνι οι Έλληνες μουσουλμάνοι, ενώ στη συνέχεια δόθηκε ο πολιτικός όρκος για όσους βουλευτές τον επέλεξαν.

Η μερίδα του λέοντος στην Ολομέλεια θα ανήκει πλέον στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα να περιορίζεται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πρώτη σειρά των εδράνων παρέμειναν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ κάθισαν στις θέσεις που κατείχαν.

Όσον αφορά το νέο κόμμα της Βουλής, την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, οι βουλευτές του κάθονται στη μέση του άνω διαζώματος, μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και των ΑΝΕΛ.

Η Ολομέλεια του Σώματος θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο όπου θα εκλεγεί το νέο προεδρείο της. Πρόεδρος της Βουλής θα αναλάβει ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ενώ θα εκλεγούν επίσης οι αντιπρόεδροι που θα πλαισιώσουν τη νέα πρόεδρο, όπως επίσης οι γραμματείς και οι κοσμήτορες.

Σχετικές ειδήσεις