ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Άρχισε το «φάγωμα» - Ποιοι στηρίζουν ποιους

ΝΔ: Άρχισε το «φάγωμα» - Ποιοι στηρίζουν ποιους

Εσωκομματική... βαβέλ επικρατεί στη ΝΔ μόλις δύο ημέρες μετά το επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ

Υπόγειες διαβουλεύσεις, μυστικά δείπνα, πολλά τηλέφωνα και ακόμα πιο πολλά μηνύματα συνθέτουν το σκηνικό της εσωκομματικής κόντρας στο “γαλάζιο” στρατόπεδο.

Η μάχη της στήριξης έχει φουντώσει για τα καλά και οι καραμπόλες είναι πολλές και απρόσμενες.

Η τελική αναμέτρηση θα κριθεί τελικά μεταξύ τεσσάρων, των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Απόστολου Τζιτζικώστα και Αδωνι Γεωργιάδη, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr και άλλα στελέχη επιχείρησαν να μαζέψουν υπογραφές αλλά δεν τα κατάφεραν και αποσύρθηκαν από την κούρσα διαδοχής.

Από το επίπεδο των υποψηφιοτήτων εύκολα γίνεται αντιληπτή η κρίση που ταλανίζει τη Νέα Δημοκρατία και την Κεντροδεξιά γενικότερα. Υποψήφιοι που ούτε το πολιτικό εκτόπισμα έχουν ούτε τη δύναμη να εμπνεύσουν τον ελληνικό λαό, ούτε να τον πείσουν ότι πρεσβεύουν την πολυπόθητη ελπίδα για τον τόπο.

Κανένας από τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ δεν έχει να προτείνει κάτι νέο στον ελληνικό λαό. Όλοι βγαίνουν με τη μνημονιακή σημαία ψηλά, τονίζοντας πως η μόνη λύση είναι αυτή. Τα αποτελέσματα όμως τα ζει στο πετσί του ο ελληνικός λαός και όχι οι φατρίες της ΝΔ, ούτε τα “τζάκια”, ούτε οι επίδοξοι δελφίνοι που έχουν το θράσος να μιλούν ότι πρεσβεύουν το νέο και το διαφορετικό.

Ποιοι στηρίζουν ποιους...

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζουν, είτε ανοικτά, είτε έμμεσα, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Πατούλης, δεκάδες βουλευτές του κόμματος και πολλά στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζουν οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, 6 δήμαρχοι και 2 αντιπεριφερειάρχες, 9 πρόεδροι ΝΟΔΕ, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και 4 πρώην γενικοί Διευθυντές του κόμματος. Το πρωί του Σαββάτου δήλωσε τη στήριξή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη και η αδεφή του Ντόρα Μπακογιάννη, διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί στήριξης Μεϊμαράκη.

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα στηρίζουν 2 Βουλευτές, ο Νότης Μηταράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί νεολαίοι. Από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα τονίζεται ότι η ΟΝΝΕΔ είναι αυτή που μπορεί να δώσει την πρωτιά.

Τον Άδωνι Γεωργιάδη στηρίζει μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τις εκλογές θα πάρει επίσημη θέση υπέρ του και ο Μάκης Βορίδης, παρά τις πληροφορίες που μιλούν για στήριξη του Ευ. Μεϊμαράκη.

Οι ισορροπίες στη Συγγρού είναι πολύ λεπτές και το κλίμα βαρύ. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και η παράταξη μοιάζει να είναι χωρισμένη σε... στρατόπεδα. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα μυστικά δείπνα στα οποία γίνονται υπόγειες συνεννοήσεις. Οι καραμπόλες είναι αναπόφευκτες και είναι σίγουρο πως πολλά στελέχη θα αλλάξουν στρατόπεδο μέχρι την τελική αναμέτρηση.

Παράλληλα, ήδη έχει εκδηλωθεί διαφωνία μεταξύ των υποψηφίων για την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών. Ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να γίνουν σύντομα, ο κ. Μητσοτάκης στις 15 Νοεμβρίου και ο κ. Τζιτζικώστας κάπου στο ενδιάμεσο.

Σχετικές ειδήσεις