ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Είμαστε αριστεροί, όχι εκτός τόπου και χρόνου

Γεροβασίλη: Είμαστε αριστεροί, όχι εκτός τόπου και χρόνου

«Αριστερό είναι οτιδήποτε εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού, προσαρμοσμένο στις συνθήκες», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στις αιτιάσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο.

«Αριστεροί είμαστε, δεν είμαστε εκτός τόπου και χρόνου, έχουμε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών», πρόσθεσε, μιλώντας στον ALPHA 9.89.

«Τα μέτρα θα είναι κοντά στον στρατηγικό μας στόχο, έχουν ιδεολογικό πρόσημο με σταθερή άποψη, όχι ιδεοληψίες. Μιλήσαμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό για το δυσάρεστο κομμάτι των μέτρων για να βγούμε γρήγορα από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας. Μας έδωσε την εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από αυτά με ένα σχέδιο που θα στοχεύει σε νέα Ελλάδα. Με αυξημένους φόρους δεν είναι δυνατόν να λύσουμε το πρόβλημα της χώρας. Αυτή είναι η διαφορά μας από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε αναφερόμενη στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Στόχος μας είναι η αναστροφή του κλίματος, ώστε η χώρα να γίνει ελκυστική σε επενδύσεις, που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Αυτό θα γίνει όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Τόνισε πως η κυβέρνηση ζητεί ευρεία στήριξη, εκτιμώντας πως θα δημιουργηθούν συμμαχίες.

«Δεν είναι λόγος εντυπωσιασμού οι συζητήσεις περί Λεβέντη κλπ (συνεργασίες). Σε μια προοδευτική κατεύθυνση πιστεύουμε πως θα υπάρξουν συνεργασίες – συμμαχίες σε στόχους που αποτυπώνονται και είναι κοινοί μεταξύ αυτών που συμφωνούν. Κάθε φωνή που θα συγκλίνει με στόχο το συμφέρον της χώρας θα ακουστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε, πάντως, πως εκείνοι που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση δεν μπορούν να τη βοηθήσουν.

«Ο Γ. Παπανδρέου κυβέρνησε τη χώρα και δεν τα κατάφερε. Οι πολιτικοί κρίνονται από το αποτέλεσμα. Είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει πολιτικές που δεν θα έβαζαν τη χώρα στα μνημόνια. Επομένως, ξέρω ότι οι πολιτικές αυτές είναι υπαίτιες για τα βάρη του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν να βοηθήσουν πολιτικά αυτοί οι άνθρωποι τη χώρα», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις