ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις: Τι είπαν οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Προγραμματικές δηλώσεις: Τι είπαν οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

«Κάνουμε τίμια διαπραγμάτευση», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελος στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. «Καταστροφική η πολιτική σας», σημείωσε η εισηγήτρια της ΝΔΌλγα Κεφαλογιάννη.

«Κάνουμε μία τίμια διαπραγμάτευση, τη συνεχίζουμε προς όφελος του ελληνικού λαού και της χώρας και δεν εφησυχάζουμε. Διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες που κινδυνολογούσαν για το μέλλον της χώρας και προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους αγώνες που κατέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να μην οδηγηθούμε εκτός ευρώ, προπαγανδίζοντας για αριστερή παρένθεση», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, ανοίγοντας τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν έχει ανάγκη τους κακούς συμβουλάτορες του παρελθόντος. Κλείνει την πόρτα στο χρεοκοπημένο παρελθόν, δίνοντάς μας την εντολή να τελειώνουμε με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη φθορά», επεσήμανε ο κ. Φάμελος και συμπλήρωσε: «Η ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού για ένα δίκαιο κράτος δεν αφορά μόνο τη κεντρική σκηνή. Απαιτεί και αλλαγή στάση ζωής που πρέπει ξανά να μεταδώσουμε στην κοινωνία. Να πολεμήσουμε τη μικροδιαπλοκή που το παλιό σύστημα εμπέδωσε, να τελειώσουμε με το πελατειακό κράτος και να επιστρέψει το δίκαιο και η δημοκρατία».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη προσωπική προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει, όπως είπε, ως «κεντρικό πολιτικό ζήτημα», το θέμα του δημόσιου χρέους, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ φαίνεται η διαφορά το να έχεις μία κυβέρνηση που αντιστέκεται και μία άλλη που υπογράφει ό,τι της δίνουνε». «Δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Κάνουμε μία ανεξάρτητη πολιτική προς όφελος των πολιτών και της χώρας. Η τίμια διαπραγμάτευση που δώσαμε συνεχίζεται, δεν σταματάει. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να αλλάξουμε τα πράγματα προς όφελος των κοινωνικά αδύναμων» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Φάμελος υπογράμμισε: «Η διαπραγμάτευση θα γίνεται τίμια. Αυτό, άλλωστε, είναι το νόημα της Αριστεράς και της Δημοκρατίας. Πρέπει εσείς να διαλέξετε αν είστε με την τίμια πατριωτική στάση της κυβέρνησης ή με το κ. Βέμπερ και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις που θέλει να υποβαθμίσει τη χώρα».

«Όλα μπορούν να γίνουμε μέσα στο Κοινοβούλιο προς όφελος των πολιτών και της χώρας, με σύνθεση και συναίνεση. Και οι πολίτες θα πρέπει να διαμορφώσουν αυτές τις συνθήκες. Να μη χαρίσουν το μέλλον τους σε κανέναν. Το μήνυμά μας είναι να παραμείνει η ελπίδα ζωντανή με τους πολίτες», κατέληξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε λόγο για άβουλη κυβέρνηση και καταστροφική πολιτική. «Είστε άφρονες, μοιραίοι και άβουλοι για να προχωρήσετε μπροστά. Καμία εμπιστοσύνη δεν σας έχουμε. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την καταστροφική πολιτική σας. Τίποτα δεν μας πείθει ότι θα κυβερνήσετε αποτελεσματικά. Γι' αυτό και καταψηφίζουμε, αλλά δηλώνουμε παρόντες στη μάχη για τη δικαίωση της κοινωνίας και το συμφέρον της Ελλάδας», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη. «Η παράταξή μας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσει την Ελλάδα απροστάτευτη, να αποθηκευτεί το μέλλον του ελληνικού λαού. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, θα ασκήσουμε δόκιμη κριτική χωρίς λαϊκισμούς. Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν θα έχετε ούτε μία μέρα περίοδο χάριτος» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις