ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία διαλύουν τη χώρα

Σκουρλέτης: Οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία διαλύουν τη χώρα

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα διαφυλάξει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση στη ΝΔ για τις θέσεις της στην οικονομία.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση και έπειτα από μεγάλη προετοιμασία αποκρούστηκε η άμεση ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης, που είναι σε εξέλιξη, εμείς θα διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τις Σκουριές, κάνοντας λόγο για «συστηματικά μέσα που θέλησαν να κάνουν τη μέρα νύχτα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Ακούστηκαν πολλά γύρω από τις Σκουριές, τα περισσότερα εκτός πραγματικότητας, από εργολαβικά συστημικά», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για τη στάση της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι η πολιτική μας στάση δεν είχε προεκλογική αντίληψη. Πεποίθησή μας είναι να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. Κάνετε μεγάλο λάθος όταν μας κατηγορείτε για τον τρόπο που το αντιμετωπίσαμε. Δίνει λάθος σήμα στο διεθνές επενδυτικό κοινό ότι η Ελλάδα δεν έχει κανόνες, είναι μια τριτοκοσμική χώρα. Εκεί διαφωνούμε. Η Ελλάδα είναι χώρα που υπερασπίζεται τη νομιμότητα και το περιβάλλον και έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα».

«Η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς δεν θα έχει πραγματικά όφελος στην οικονομία και στη χώρα, αν δεν εξασφαλίσει επενδύσεις και αν δεν παρέχει χαμηλότερο κόστος στους πολίτες και καλύτερες υπηρεσίες. Το προηγούμενο πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να εκπονήσει ένα μακρόπνοο σχέδιο αλλά διαμόρφωσε ένα ψευδεπίγραφο κρατικοδίαιτο σύστημα», σημείωσε επίσης ο κ. Σκουρλέτης.

Όσον αφορά τα ΕΛΠΕ, έκανε λόγο για σημαντικά δείγματα καλής γραφής που έχει επιδείξει η νέα διοίκησή τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2015 θα κλείσει ως κερδοφόρα επιχείρηση και θα μπορεί να κάνει διεθνείς συνεργασίες.

Ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση ειδικά στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι οι θέσεις που εκφράζει στην οικονομία διαλύουν τη χώρα. Τόνισε δε ότι υπάρχει τεράστια απόσταση με την πολιτική αντίληψη που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που είναι η αξιοποίηση των ποιοτικών πλεονεκτημάτων τα οποία έχει η Ελλάδα.

Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή

Σφοδρότατη όμως επίθεση εξαπέλυσε ενάντια στη Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις ομιλίες του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιώργου Γερμενή, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο μισαλλοδοξίας».
«Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η δίκη για το φόνο του Παύλου Φύσσα. Έστω για λόγους τακτικής θα έπρεπε να έχετε πιο χαμηλούς τόνους. Η δημοκρατία που απεχθάνεστε σας δίνει το δικαίωμα να μιλάτε. Κάθε φορά που το κάνετε αποκαλύπτετε το αποκρουστικό πρόσωπό σας και αυτό αποτελεί ένα σήμα στον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις