ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις: Ένταση, «κοκορομαχίες» και αντεγκλήσεις στη Βουλή

Προγραμματικές δηλώσεις: Ένταση, «κοκορομαχίες» και αντεγκλήσεις στη Βουλή

Εντάσεις, αντεγκλήσεις και κόντρες χαρακτήρισαν τη χθεσινή, Τρίτη (06/10/2015) δεύτερη, ημέρα της συζήτησης των βουλευτών για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Το επεισόδιο μεταξύ Βαρεμένου-Κασιδιάρη

Επεισοδιακή ήταν η παρθενική εμφάνιση του Γιώργου Βαρεμένου στη Βουλή ως προέδρου της Ολομέλειας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και κατακρίνοντας την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν τολμάτε να πάτε στην Κω γιατί θα σας πετάξουν οι κάτοικοι γιαούρτια».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος παρατήρησε τον Κασιδιάρη: «Η έμμεση αναφορά για χρήση όπλων θα επιφέρει συνέπειες».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντέδρασε στην παρατήρηση και αναρωτήθηκε: «Μίλησα εγώ για όπλα;» για να λάβει εκ νέου απάντηση από τον προεδρεύοντα: «Είπατε κάτι στην αναφορά σας για την Κω. Ακούστε ξανά την ομιλία σας και θα καταλάβετε τι εννοώ».

«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Μπακογιάννη και Κοτζιάς

Επίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών ότι «επιδίδεται σε διώξεις υψηλόβαθμων ικανών διπλωματών, με προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα».

Ο καβγάς έλαβε διαστάσεις και οι δύο πρώην και νυν υπουργοί Εξωτερικών είχαν κατ' ιδίαν μία συνομιλία σε έντονο κλίμα στα ορεινά της Βουλής. Πέτρα του σκανδάλου η επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.

Αιτία για την κόντρα στάθηκε η απόφαση του κ. Κοτζιά να ανακαλέσει από τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται να ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να αλλάξει την απόφασή του και να παραμείνει η κ. Παπαδοπούλου στο πόστο της.

Το ξέσπασμα του Ζουράρι

Τα «πάθη» της Παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος, σχολίασε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Ζουράρις, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως, στη Βουλή.

Ο κ. Ζουράρις, με τον δικό του ξεχωριστό και ιδιόρρυθμο τρόπο, διάβασε ένα απόσπασμα από βιβλίο για παιδιά 12 ετών, που ενέκρινε το παιδαγωγικό Ινστιτούτο, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Άγγελε, μόνο στο όνειρο μου δίνεις τα φτερά σου; Αι σιχτίρ πλέον».

Η κόντρα Μητσοτάκη – Κουρουμπλή

Μία φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Ο Πρωθυπουργός επέδειξε μία εντυπωσιακή άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένη και δομημένη η κυβέρνησή του. Μίλησε για καινούργια οργανογράμματα στα υπουργεία. Μα δεν τον ενημερώσατε κύριε Κουρουμπλή ότι τα οργανογράμματα έχουν όλα ολοκληρωθεί και έχουν εκδοθεί τα Προεδρικά διατάγματα;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, με τον υπουργό Εσωτερικών να αντιδρά εντόνως από τα υπουργικά έδρανα.

«Μην εκνευρίζεστε θα τα ακούσετε και θα τα πείτε μετά. Θα τα πείτε όλα και για τους επίορκους», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μαζευτείτε λίγο και ο νοών νοείτω», είπε ο Παφίλης Λεβέντη

«Λαγό για αυτά που έρχονται» χαρακτήρισε τον Βασίλη Λεβέντη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Εδώ γνωριζόμαστε κ. Λεβέντη σε αυτόν τον τόπο όλοι. Είναι μικρός ο τόπος έχουμε ονοματεπώνυμα, γνωριζόμαστε από τα φοιτητικά χρόνια όσοι είμαστε εδώ λίγο μεγαλύτεροι και επομένως λίγο μαζεμένα και ο νοών νοείτω» είπε o κ. Παφίλης αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Σχετικές ειδήσεις