ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kόντρα Παπαγγελόπουλου – Αθανασίου για τον Ντογιάκο

Kόντρα Παπαγγελόπουλου – Αθανασίου για τον Ντογιάκο

Αποφασισμένος να σπάσει τα... αποστήματα που παρεμποδίζουν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος - «Εμείς δεν έχουμε αρεστούς, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι πραγματική και θα δούμε για τους εκλεγμένους πώς εξελέγησαν» απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για κυκλώματα που λειτουργούν εντός της Δικαιοσύνης και παρεμποδίζουν το έργο της. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της αναγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης σημείωσε ότι τιμά την συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελέων επισήμανε όμως πως «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στην Δικαιοσύνη και τερτίπια που χρησιμοποιούνται για την παρεμπόδιση του έργου της»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και απαντώντας στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της ΝΔ, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στο σάλο που έχει δημιουργηθεί για τον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο με ένα θέμα που απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης και αφορά τον τρόπο με τον οποίο εξελέγη ο τελευταίος ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών.

Όπως γράφει και στο σημερινό της φύλλο η Αυγή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Ντογιάκος είναι πειθαρχικά ελεγκτέος μετά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει εκλεγεί παράνομα στη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με το koutipandoras.gr στις εκλογές που διεξήχθησαν για το νέο προϊστάμενο, ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και έγιναν δύο λαθροχειρίες, προκειμένου να πάρει μέρος στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιος. Η μία ήταν να υπολογιστεί ως εισαγγελέας ο αντεισαγγελέας Ασπρογέρακας και η άλλη να εξαιρεθεί από το δυναμικό της Εισαγγελίας Εφετών ο πρώην προϊστάμενος Καραγιάννης αν και δεν είχε υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο τον μετέθετε στον Άρειο Πάγο.

Σημειώνεται ότι, δημοσιεύματα συνδέουν το όνομα του Ντογιάκου με την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τόνισε: «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στην Δικαιοσύνη και τερτίπια που χρησιμοποιούνται για την παρεμπόδιση του έργου της».

«Η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί δέσμευση και βασικό πυλώνα της κυβέρνησης. Δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια ούτε με μεγαλεπήβολα σχέδια» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να θυμίσει την φράση του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα στο μυθιστόρημα «Γατόπαρδος»: «αν θέλουμε να μην αλλάξει τίποτε, πρέπει όλα ν' αλλάξουν».
Σε άλλο σημείο κατέφυγε στους άθλους του Ηρακλή για να υποστηρίξει ότι η διαφθορά είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Παρομοίασε την κυβέρνηση με τον Ηρακλή που έκοβε τα κεφάλια και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να συνδράμει ως σύντροφος του ήρωα για να μην «φυτρώσουν περισσότερα κεφάλια».

Σχετικές ειδήσεις