ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Ούτε είμαστε, ούτε θα γίνουμε συνέχεια των κυβερνήσεων του δικομματισμού (vid)

Φλαμπουράρης: Ούτε είμαστε, ούτε θα γίνουμε συνέχεια των κυβερνήσεων του δικομματισμού (vid)

«Η κυβέρνησή μας έχει εντολή τετραετίας. Η εντολή αυτή του ελληνικού λαού, εμπεριέχει ένα ποιοτικό μήνυμα: Να μην είμαστε, ούτε να γίνουμε συνέχεια των κυβερνήσεων του δικομματισμού», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θέλει μια ουσιαστική υπέρβαση, ότι πρέπει να συγκρουστεί με τη στασιμότητα, την αδράνεια, τη διαπλοκή, «να συγκρουστεί με το παλιό και να φέρει αέρα απελευθέρωσης».

«Δεν είναι ούτε εύκολη ούτε δεδομένη αυτή η υπέρβαση. Αλλά η υπέρβαση αυτή, είναι αναγκαία και εφικτή. Και αρωγός θα είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, που αναγνώρισε ότι παλεύουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά του», είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε πως υπάρχουν σκληρές πτυχές στη συμφωνία, σημείωσε όμως ότι «αν δεν την υλοποιήσουμε, δεν θα μπορέσει η χώρα να βγει από τη δίνη της κρίσης».

Αναφερόμενος, τέλος, στα μέτρα της συμφωνίας για τη φορολόγηση, ο κ. Φλαμπουράρης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τη μειώσει με την πάταξη της φοροδιαφυγής και με τη φορολόγηση των μεγαλύτερων εισοδημάτων.

Ρoή Ειδήσεων