ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE: Η ουκρανική κυβέρνηση στοχοποιεί στελέχη του κόμματος

KKE: Η ουκρανική κυβέρνηση στοχοποιεί στελέχη του κόμματος

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ουκρανίας προέβη αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση στελεχών του κόμματος με απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα B. Σκουρώφ και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, δημοσιεύοντας λίστα κυρώσεων με 105 νομικά πρόσωπα και 388 φυσικά πρόσωπα, για ενέργειες κατά της Ουκρανίας, στην οποία περιλαμβάνονται και στελέχη του ΚΚΕ.

Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη και το στέλεχος του κόμματος Γιώργο Μαγγανά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περισσού, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ζήτησε άρση της απόφασης και τόνισε ότι οι κατηγορίες των ουκρανικών αρχών ενάντια στα στελέχη του ΚΚΕ είναι ανυπόστατες.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι «απαράδεκτες αυτές κατηγορίες εκτοξεύονται από δυνάμεις που αναρριχήθηκαν πραξικοματικά στην εξουσία, στηριγμένες από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ακόμη και από φασιστικές ομάδες».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι δυνάμεις αυτές «είναι υπεύθυνες για τη διάλυση της χώρας τους και τα βάσανα του λαού της Ουκρανίας, με την εθνικιστική υστερία που καλλιεργούν, τον ωμό αντικομμουνισμό και τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, την ιστορική αποκατάσταση των Ουκρανών ναζιστών και την επιδίωξή τους να αλυσοδέσουν τον ουκρανικό λαό στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Ο πρέσβης της Ουκρανίας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την καταγγελία του ΚΚΕ στην ουκρανική κυβέρνηση, ενώ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ προανήγγειλε ότι η διαμαρτυρία θα έχει συνέχεια.

Πηγή φωτογραφία: 902.gr

Σχετικές ειδήσεις