ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Με 19 άρθρα «φωτιά» τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ξεκινά το πρώτο crash test της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει την πρώτη δέσμη μέτρων με τα προαπαιτούμενα «για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Η ψήφισή του έχει τη μορφή του επείγοντος και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το Σάββατο (17/10/2015), ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ.

Τα 19 άρθρα του πολυνομοσχεδίου έχουν σαρωτικό χαρακτήρα για τη φορολογία, τη δημόσια διοίκηση, το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις (ΤΑΙΠΕΔ) κτλ.

Παράλληλα με την αγωνία της Αθήνας, έρχεται και κλιμάκιο των δανειστών με σκοπό την πρώτη αξιολόγηση και τον έλεγχο των δημοσιονομικών μεγεθών.

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται συνεδρίαση του Euroworking Group το οποίο θα εγκρίνει την πρώτη υποδόση και θα καθορίσει το δεύτερο πακέτο μέτρων που θα πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις