ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο λαός δεν μπορεί να δώσει παραπάνω φόρους

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο λαός δεν μπορεί να δώσει παραπάνω φόρους

"O ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει σιγά-σιγά την παλιά συνταγή της Αριστεράς, που δεν είναι άλλη από τη φορολόγηση"δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

"Σημεία και τέρατα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Από πού να αρχίσει κανείς" είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ήρθε η ώρα για τη "λυπητερή" μετά από 7 μήνες αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, και αναφέρθηκε στη για πρώτη φορά φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, στην κατάργηση εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ, στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα ενοίκια, και στη δυνατότητα που δίνει το πολυνομοσχέδιο για επιβολή ποινών φυλάκισης, ακόμα και για μικροπαραβιάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σήμερα, μετά από 5 χρόνια κρίσης, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να δώσει παραπάνω φόρους, και η λύση δεν είναι να κυνηγάμε έσοδα από μια αγελάδα που δεν μπορεί να βγάλει περισσότερο γάλα.

Η λύση, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μία κυβέρνηση που θα μπορέσει με γνώση και όραμα να μεγαλώσει την οικονομία και να περιορίσει το μεγάλο και σπάταλο κράτος. "Μόνο έτσι θα ζήσουμε μείωση φορολογικών συντελεστών. Αυτό όλοι το εξαγγέλλουν αλλά κανείς δεν το έκανε πράξη. Ας προβληματιστούμε", συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, επισήμανε παράλληλα ότι ένα μέρος των φόρων που αυξάνονται σήμερα, θα πάει για να καταβάλλονται οι μισθοί των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων "που με την υπογραφή του κ. Τσίπρα ξαναγύρισαν στην εργασία τους για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους".

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην σχετική υπόσχεση του πρωθυπουργού για αναστολή του μέτρου, καλώντας και πάλι "να προβληματιστούμε όλοι".