ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί για το διήμερο

Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί για το διήμερο

Ιδιαίτερης σημειολογικής αξίας η εσπευσμένη επίσκεψη του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος όπως ανακοίνωσε θα επισκεφθεί την Αθήνα αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη. Το ταξίδι Μοσκοβισί γίνεται στο πλαίσιο στήριξης της κυβέρνησης ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, της αξιολόγησης και όσων έπονται αυτών

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΑΚΗ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη της πιστής εφαρμογής όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωζώνης χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ως προς τις σχέσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη αλλά και από υπευθυνότητα.

Επίσης τόνισε ότι -όπως έχει συμφωνηθεί- η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα. Ως προς το ζήτημα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως θα συνεχιστεί και ότι η παρουσία του θεωρείται εγγύηση ασφαλείας για χώρες της ευρωζώνης.