ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον Αλ. Τσίπρα

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον Αλ. Τσίπρα

Ο προγραμματισμός της ολοκλήρωσης των έργων και υποδομών των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων βρέθηκε στο επίκεντρο της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης συζητήθηκαν πτυχές του συντονισμού της διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων καθώς και ο ορισμός συντονιστών στα νησιά πρώτης υποδοχής.

Τέλος, συζητήθηκε η θέση της κυβέρνησης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με τα ζητήματα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Λόγω απουσίας του σε αποστολή στο εξωτερικό δεν συμμετέχει στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

Σχετικές ειδήσεις